Řešení pro e-shopy

5 důvodů proč platit za webhosting

Webhosting slouží jako prostor pro vaše webové stránky. Aby mohl být váš web dostupný a přístupný z celého Internetu, musí být někde uložen a provozován.

Jednotlivé hostingové služby se liší svými parametry, například velikostí prostoru pro web, nebo možností aktivace různých doplňkových služeb.

Kromě placeného hostingu můžete svůj web provozovat i na hostingu zdarma.

Zdarma, to zní lákavě, že ano…  Má to však své “mouchy”.

Mezi největší výhodu hostingu zdarma patří samozřejmě cena, jedná se o vhodnou variantu pro začínající nekomerční projekty nebo osobní stránky. Bohužel jakmile se projekt rozroste, narazíte na celou řadu omezení.

5 největších nevýhod webhostingu ZDARMA

1) omezená kvalita služeb, zobrazení reklamy

Logicky, pokud někdo provozuje službu zdarma, musí si na provoz vydělat jinak, v tomto případě zobrazením reklam na vašem webu, nakonec to tedy tak úplně zdarma není, navíc chcete mít na svém webu  zobrazen  banner konkurence? I to se může stát…

2) omezená technická podpora (často pouze diskuzní fóra bez možnosti někam zavolat)

Opět toto omezení vychází z ceny, profesionální podpora na telefonu něco stojí, u hostingu zdarma takřka neexistuje. Dokud nenarazíte na problém, nebude vám to vadit, v opačném případě se připravte na “perné” chvilky a hodiny hledání řešení po diskuzních fórech.

3) pouze domény třetího řádu

Nemůžete si tedy pořídit doménu typu „jannovak.cz“, ve většině případů je možné provozovat pouze doménu typu „jannovak.hostingzdarma.cz”. Nejen, že je takováto doména hůře zapamatovatelná, ale nepůsobí vůbec profesionálně. Jen si to představte – čtyřhvězdičkový hotel s desetiletou tradicí a svůj web provozuje na doméně hotel.strankyzadarmoalevne.cz. Jeli byste do takového hotelu?

4) slabá podpora firemních e-mailů

Středně velká firma potřebuje desítky e-mailových schránek, potřebuje určitý prostor, pokročilé funkce a hlavně spolehlivost – toto hostingy zdarma obvykle nenabízejí. Máte-li na e-mailu důležité dokumenty, můžete o ně ze dne na den přijít – hostingy zdarma nic negarantují.

5) omezená dostupnost webu

Většina placených hostingů garantuje dostupnost webových stránek nad hranicí 99 %. To samozřejmě vyžaduje průběžný monitoring, sevisní podporu a komplexní řešení zálohování. Tyto služby stojí mnoho peněz – očekáváte je od služby zdarma?

Komentáře