Informace pro klienty, Řešení pro e-shopy

5 % nakupujících nedokončí platbu na e-shopu. Jak tomu zabránit?

Věděli jste, že průměrně 5 % nakupujících z nějakého důvodu nedokončí platbu po přesměrování na platební bránu? Ať už u sebe nemají zákazníci telefon pro potvrzení platby, nebo jim do toho přijde důležitý hovor, někdo zazvoní, spletou si číslo platební karty a už to nezkouší znovu, je jisté, že nakoupit chtěli, jen jim to překazila tato drobnost. Jak zapracovat na tom, aby lidé svou platbu dokončili, když ji přeruší? Platební brána ComGate se snaží uživatelům zaplacení maximálně zjednodušit.

„Podle našich dat se ukazuje, že větší část zákazníků se vrátí k nezaplacené platbě během pár minut. Nejspíše se tedy jedná o překročení denního limitu pro placení na internetu, placení kartou se zablokovanými online transakcemi nebo podobné zádrhele, které může zákazník opravit během chvilky,“ popisuje zkušenosti z praxe Jakub Ouhrabka, ředitel společnosti ComGate Payments.

 

dokončení online platby

 

Pokud uživatel přeruší platbu, platební brána ComGate jej vyzve, aby zkusil zaplatit znovu. Může si při tom znovu vybrat platební metodu i třeba zadat jinou platební kartu. Při zahájení každé transakce taky přijde zákazníkovi e-mail s informacemi o platbě a odkazem “Zjisti stav platby”, kde se může podívat, jestli je platba dokončená, případně ji rovnou zopakovat. Jestli zákazník ještě neopustil platební bránu, může transakci zopakovat hned.

Teprve přemýšlíte o tom, jakou zvolit platební bránu? Mrkněte, jaké podmínky nabízí ComGate. Nebo jste ještě nezačali s prodejem online a hledáte vhodné e-shopové řešení? Ozvěte se nám, probereme s vámi řešení na míru.

Komentáře