Online marketing

5 tipů, jak připravit sociální sítě na Vánoce

Máme před sebou už třetí adventní neděli a vy ještě nemáte připravené sociální sítě na Vánoce? Letošní rok nám všem ukázal, jak důležité je mít sociální sítě, ať už Facebook nebo Instagram, a být zde aktivní. Po většinu roku jsme byli izolování doma a jediná možnost, jak komunikovat s okolním světem, byla právě pomocí sociálních sítí. Pokud vlastníte e-shop, tak moc dobře víte, že předvánoční období je pro vás velká příležitost, jak navýšit tržby do konce roku. Poradíme, jak připravit sociální sítě na vánoční shon a jak se z toho nezbláznit.

1 Vánoční příspěvky

V listopadu a prosinci neuškodí, když zvýšíte frekvenci vašich příspěvků. Pokud jste pravidelně postovali 1 – 2 příspěvky týdně, nebáli bychom se navýšit i na 3 – 4 příspěvky týdně. Právě v tento čas je potřeba být co nejvíce aktivní a vidět. Lidé budou hledat inspiraci na vánoční dárky, tak ať ji najdou zrovna u vás.

2 Oblečte sociální sítě do vánočního

Jak jistě víte, tak emoce prodávají. Nalaďte zákazníky na vánoční pohodu i na vašich sociálních sítích – s profilovkou od moře se vám to asi nepovede. Vánoční nálada by měla sálat jak z úvodní fotografie na Facebooku, tak z příspěvků. Vyměňte klasické grafické šablony za nové – vánoční.

vánoční úvodní fotografie na faceboooko

3 Tipy na dárky

Před Vánoci jsou všichni v jednom kole a není čas na složité hledání produktů, které vidíme na sociálních sítích také na e-shopu. Udělejte zákazníkům nakupování snazší a postujte vánoční příspěvky s označenými produkty. Vyhnete se tak řadě otázek, jako jaká je cena produktu nebo zda máte skladem konkrétní barvu či velikost.

označování produktů v příspěvcích

4 Darujte radost

Vytvořte originální vánoční soutěž pro své followery. Lidé se do soutěží velice rádi zapojují, o tom ví i vaši konkurenti. Nebuďte tedy překvapeni, že se před Vánoci se soutěžemi roztrhne pytel. Propagací soutěže získáte velké množství nových fanoušků, přivedete účastníky soutěže na svůj web a získáte hodnotný obsah. Buďte originální a vytvořte soutěž, u které se lidé i pobaví.

Tip: Při pořádání soutěží je nutné myslet na několik důležitých faktorů. Pořádně si nastudujte pravidla soutěží na Facebooku a Instagramu a dejte si pozor na to, co se smí a nesmí v rámci soutěží realizovat.

soutěž na facebooku

5 Přifoukněte rozpočet

Ceny za prokliky v období vánoc porostou a ti, kteří své příspěvky nepropagují, budou mít potíže dostat se do organického vyhledávání. Facebook cítí také příležitost, jak navýšit své tržby. Počítejte s tím, že aby se o vašich nabídkách zákazníci vůbec dozvěděli, bude potřeba navýšit rozpočty na propagaci.

Nevíte, jak na marketing v období Vánoc nebo plánujete začít s reklamou na Facebooku? Opravdu není na co čekat. Ozvěte se našemu marketingovému týmu a společně vám vybudujeme silný profil.

Komentáře