Řešení pro e-shopy

Aktuální verze Internet Exploreru může způsobit nefunkčnost objednávky v e-shopu

Narazili jsme na zatím neopravenou chybu prohlížeče Internet Explorer 11 projevující se pouze na Windows 8.1. Touto chybou jsou bohužel postiženy i některé naše weby, konkrétně uživatelé tohoto prohlížeče nemohou v některých e-shopech vyplnit a odeslat objednávku.

Chyba se projevuje tak, že po klepnutí na tlačítko “Pokračovat” v košíku prohlížeč sice informuje (pomocí animovaného symbolu v záhlaví okna) o načítání stránky, ale stránka pro zadání dalších údajů se nikdy nenačte.

Tato chyba se projevuje u starších verzí PHP e-shopu, která v době vzniku nemohla být testována v Internet Exploreru 11 (všechny e-shopy spuštěné v roce 2013 a dříve).  Tato verze prohlížeče totiž byla uvedena až ke konci roku 2013.

Ze statistik vyplývá, že tuto verzi prohlížeče používá zhruba 9 % návštěvníků našich e-shopů.

Kombinaci Exploreru 11 a Windows 8.1 podle našich statistik využívá zhruba 2 % návštěvníků.

Podstatné je, že počet uživatelů využívajících Windows 8.1 a IE 11 bude růst (jedná se o aktuální verzi Windows), a pokud výrobce prohlížeče neprovede úpravu IE 11, bude tak růst i počet návštěvníků, kteří nebudou moci dokončit objednávku.

Z tohoto důvodu doporučujeme využít naši úpravu e-shopu pro IE 11, kterou nabízíme všem e-shopům spuštěným před rokem 2014.

Komentáře