Informace pro klienty, Řešení pro e-shopy

Jak konfigurátor produktů ušetří váš čas a zvýší efektivitu?

Chcete vědět, jak zkrátit čas strávený nad zákaznickými objednávkami a zároveň zvýšit efektivitu vaší práce? Přemýšleli jste někdy o tom, jak eliminovat chyby v objednávkách a snížit počet nerelevantních poptávek? Objevte, jak vám konfigurátor produktů může ušetřit drahocenný čas a přinést vašemu e-shopu větší produktivitu a spokojené zákazníky.

Co jsou webové konfigurátory?

Webové a e-shopové konfigurátory jsou interaktivní nástroje, které umožňují uživatelům přizpůsobit produkty nebo služby podle jejich specifických potřeb a preferencí přímo na webových stránkách. Tento typ nástroje umožňuje zákazníkům vizualizovat a upravovat produkty, například barvy, materiály, velikosti nebo jiné vlastnosti, což zvyšuje jejich zapojení a spokojenost s nákupem.

Výhody konfigurátoru produktů na webu nebo e-shopu

Proč byste měli mít na vašem webu konfigurátor produktů

Úspora vašeho času

Konfigurátory produktů umožňují okamžitou kalkulaci ceny na základě zvolených parametrů zákazníkem, což vám jako prodejci, ušetří spoustu času, který byste museli věnovat zpracováním kalkulace a cenové nabídky. Zákazníci ihned vidí cenu produktu nebo služby a mohou také v reálném čase pozorovat, jak se cena při zadání konkrétních parametrů mění.

Snížení množství nerelevantních poptávek

Konfigurátory často slouží jako filtr pro zákazníky, kteří nemají konkrétní zájem nebo neodpovídají cílové skupině. Pokud zákazník nemá zájem o produkty v nabízených variantách nebo cenových relacích, pravděpodobně konfigurátor nedokončí. To snižuje počet nerelevantních poptávek, se kterými byste se museli jinak zabývat.

Zvýšená interaktivita a zapojení zákazníků

Webové a e-shopové konfigurátory poskytují intuitivní a příjemné uživatelské rozhraní, které může zlepšit celkový zážitek z návštěvy vašeho webu. Uživatelé si produkty snadno přizpůsobí dle vlastních představ, což může vést k vyšší spokojenosti a vyšší konverzi.

Personalizace produktu

Zákazníci oceňují možnost přizpůsobit si produkty podle svých preferencí. Tento vysoký stupeň personalizace může vést k vyšší spokojenosti zákazníků a větší loajalitě k vaší značce.

Snížení chyb a vrácení zboží

Díky konfigurátoru zákazníci přesně specifikují své požadavky, což vede k méně nedorozuměním a méně nejasnostem v objednávkách. Vy se tak nemusíte zabývat doplňujícími dotazy a můžete se soustředit na relevantní a jasně definované poptávky. 

Větší průměrná hodnota objednávky

Personalizované produkty často přitahují zákazníky k nákupu doplňků nebo k volbě dražších variant, což může zvýšit průměrnou hodnotu objednávky.

Konkurenční výhoda

Implementace konfigurátorů na web může výrazně odlišit váš e-shop od konkurence. Zákazníci budou preferovat nákup u vás, pokud jim nabídnete více možností a lepší personalizaci produktů.

Hodí se konfigurátor produktů pro váš web nebo e-shop?

Webové konfigurátory produktů jsou užitečné pro širokou škálu odvětví a produktů, například pro okna a žaluzie, automobilový průmysl, nábytkářství, gastro, elektroniku a další. Podívejte se na několik příkladů našich konfigurátorů pro různé oblastí podnikání.

Konfigurátor žaluzií

Konfigurátor pro žaluzie umožňuje zadat přesné rozměry okna, pro které jsou žaluzie určeny. Zákazníci si mohou také vybrat z různých materiálů a barevných variant. Náš konfigurátor zobrazuje interaktivní vizuální náhledy, aby si zákazníci mohli snadno představit, jak bude daná barva vypadat. Zákazníci si mohou také vybrat způsob ovládání a případně další doplňky. 

Průchod konfigurátorem je velice rychlý a svižný. Zákazníci ihned vidí, jak bude výsledný produkt vypadat a kolik bude stát. Výslednou konfiguraci bude také možné uložit a vrátit se k ní později, nebo si ji nechat zaslat na email. Pro výrobce znamená konfigurátor úsporu času při tvorbě kalkulací a komunikaci se zákazníkem. 

Tento konfigurátor si můžete vyzkoušet v demo verzi.

Konfigurátor pro výrobce postelí a nábytku

Konfigurátor pro výrobce postelí a nábytku je interaktivní online nástroj, který umožňuje zákazníkům přizpůsobit si nábytek podle svých specifických požadavků. Zákazníci mohou vybírat z různých typů postelí, rozměrů, materiálů, barev, povrchových úprav, úložných prostor, matrací a dalších doplňků.

Díky okamžité vizualizaci a kalkulaci ceny zákazníci ihned uvidět, jak budou jejich volby vypadat a kolik budou stát. Pro výrobce nábytku znamená konfigurátor snížení administrativní zátěže při tvorbě kalkulací, eliminaci chyb při objednávkách a zvýšení efektivity výroby. Umožňuje také lepší plánování výroby a řízení zásob, což vede k celkovému zlepšení zákaznické zkušenosti a vyšším prodejům.

Konfigurátor pro automobilový průmysl

Výhodou toho konfigurátoru je 3D zobrazení, ve kterém si mohou zákazníci jejich nakonfigurovaný produkt otáčet a dívat se na něj z různých směrů a úhlů. 3D zobrazení se může hodit nejen u automobilů a motocyklů, ale u široké škály produktů, kde je důležité zákazníkům nabídnout detailní a realistický pohled na produkt před nákupem, například:

  • nábytek na míru,
  • módní a obuvnické produkty,
  • šperky a módní doplňky,
  • sportovní vybavení. 

Konfigurátor pizzy nebo dalších jídel

Tento konfigurátor je ideální pro restaurace, pizzerie a jiné stravovací zařízení, které chtějí nabídnout zákazníkům možnost individuálně si sestavit nebo upravit jídlo přesně podle svých chutí. 

Vyzkoušejte náš konfigurátor zdarma.

Chtěli byste konfigurátor i na váš web nebo e-shop? Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci, kde bychom probrali možnosti, jak vám můžeme pomoct.

eshopy-na-miru

Komentáře