Online marketing

TikTok rozšiřuje předplatné, představuje nové řešení výkonnostní reklamy a co dál?

Rozšíření předplatného

Začátkem roku 2024 TikTok oznámil, že se chystá rozšířit tvz. „Live subscription“ i pro ty, které do skupiny Live nezahrnujeme. Před pár dny oznámil, že funkce předplatného je zpřístupněna autorům ve vybraných regionech.

Předplatné dává tvůrcům možnost nabídnout svým nejvěrnějším sledujícím speciální přístup k výhodám a komunitě určené pouze pro členy, a to za měsíční poplatek. Díky silným vztahům, které si již tvůrci vybudovali prostřednictvím svého obsahu, mohou tuto funkci využít k vytvoření exkluzivního prostoru pro zlepšení zapojení svých fanoušků.

Tvůrci budou mít možnost přizpůsobit své předplatitelské balíčky ve třech různých cenových kategoriích, přičemž si mohou vybrat výhody, které jim nejlépe vyhovují.

Nabízené možnosti pro předplatitele zahrnují soukromé komunikační kanály, které jim umožňují poskytovat exkluzivní přístup k různým způsobům komunikace, jako jsou subspace, chaty, komentáře a zprávy, čímž se otevírá možnost přímé interakce s tvůrcem. Dále mají předplatitelé k dispozici exkluzivní obsah, včetně speciálních videí, živých vysílání a poznámek, které jsou viditelné pouze pro ně.

Interaktivní prvky, jako jsou samolepky používané během živých přenosů a odznaky, které se zobrazují vedle jména předplatitele v jeho profilu a komentářích, zvyšuje propojení s tvůrcovou komunitou.

Abyste mohli tento prvek využívat, budete muset být v aplikaci velmi aktivní. Tvůrci musí být starší 18 let, mít účet bez porušení pravidel a dosáhnout minimálně 10 tisíc sledujících a 100 tisíc zhlédnutí videí během posledního kalendářního měsíce. Tato funkce je tedy určena hlavně pro uživatele s většími účty.

Nové řešení výkonnostní reklamy 

TikTok slouží nejen k zábavě, ale i k objevování nových produktů. Až 61 % uživatelů si po sledování obsahu něco koupí, a proto TikTok nabízí nová reklamní řešení pro výkon, aby značky mohly plně využít jeho potenciál.

Smart+ automatizuje reklamy, cílení, nabídky a tvorbu, aby inzerenti dosáhli co nejlepších výsledků. Smart+ automaticky vybere nejlepší obsah a cílovou skupinu. Nabízí například webové kampaně, katalogové reklamy, kampaně na aplikace a generování potenciálních zákazníků.

GMV Max automatizuje tvorbu kampaní pro TikTok Shop, včetně cílení, nabídek a kreativy, a pomáhá obchodníkům zvyšovat hrubou hodnotu zboží (GMV). Toto řešení optimalizuje organický obsah, placené reklamy i přidružené příspěvky, čímž zlepšuje návratnost investic. GMV Max zjednodušuje proces přípravy kampaní a umožňuje obchodníkům oslovit publikum napříč platformou jednou kampaní. 

Měření dopadu na TikToku ukazuje, že platforma nejen baví, ale i motivuje uživatele k akci. TikTok nabízí “personalizovanou zábavu”, která podporuje vysokou míru zhlédnutí, což umožňuje inzerentům dosáhnout měřitelných výsledků. Studie zjistily, že až 79 % nákupů na TikToku není připisováno platformě, a že konverze jsou podhodnoceny o 73 % při tradičním měření kliknutí a nákupu.

Jak začít s Flip Story

Přidejte nový rozměr svým příběhům s Flip Stories

Na TikToku mají tvůrci možnost projevovat svou kreativitu různými způsoby. S Flip Stories se otevírá další příležitost, jak obohatit příběhy o novou interakci. Tato funkce umožňuje přidání “druhé strany” k příběhu, kterou lze odemknout otočením, čímž se zvyšuje zapojení sledujících.

Jak začít s Flip Story

Chcete-li vytvořit Flip Story, jednoduše klikněte na ikonu „+“ a přepněte na sekci Příběh. Poté vyberte možnost přidat Flip Story, což zahrnuje nahrání dvou různých stran. Můžete buď přímo zachytit nové obrázky, nebo nahrát ty, které máte uložené ve svém zařízení. Aby uživatelé odhalili druhou stranu, stačí stisknout tlačítko „Hold to Flip“ na první straně. Tvůrci obdrží také seznam diváků, kteří odhalili skrytý obsah.

zdroj: tiktok.com

Komentáře