Řešení pro realitní kanceláře

Bez čeho se realitní makléř v roce 2022 neobejde?

Moderní doba jde kupředu a jelikož se dnes veškeré obchody a marketing firem řeší skrze sociální sítě, v tomto článku se dozvíte, jak i Vám můžou pomoct sociální sítě s propagací ve světě realit.

Jak efektivně zlepšit svou propagaci na sociálních sítích? 

Podle nedávné studie Národní asociace realitních kanceláří se sociální sítě staly nedílnou součástí hodnocení klientů a uzavírání obchodů v celém odvětví. 

Zde je stručný přehled zjištění zprávy: 

  • 77 % realitních kanceláří aktivně nějakým způsobem, formou nebo formou využívá sociální média pro nemovitosti.
  • 47 % realitních společností uvádí, že sociální média vedou k nejkvalitnějším potenciálním zákazníkům ve srovnání s jinými zdroji. 
  • 99 % mileniálů (a 90 % silných populačních ročníků) začíná své domovské hledání online (na rozdíl od osobních doporučení).

Závěr? Sociální sítě jsou pro realitní firmy absolutní zlatý důl. To za předpokladu, že máte konkrétní sociální strategii a řídíte se jí. Ať už začínáte od nuly nebo chcete zjistit, jak získat více potenciálních zákazníků ze sociálních médií, poradíme Vám, jak na to. 

Pokud jste makléř, či pracujete v realitní sféře, moc dobře víte, jak zaneprázdněni jste. Klíčové tedy je rozhodnout se a rozvrhnout si, jaké sociální sítě dávají největší smysl a vyhradit si na ně svůj čas. Podle zmíněné studie NAR jsou nejoblíbenějšími sociálními sítěmi: Facebook (97 %), LinkedIn (59 %) a Instagram (39 %).

Facebook či Instagram? 

  • Facebook je uživatelsky jednoduchý a zůstává páteří marketingu pro realitní kanceláře. Z tohoto důvodu je Facebook správná volba. Pro některé uživatele ale může být složitější ke správě a nebo je pro něj uživatelsky příjemnější Instagram, který v posledních letech neskutečně nabral na popularitě. 
  • Momentálně je Instagram absolutní boom pro realitní kanceláře. Propagace stylových fotografií nemovitostí jde ruku v ruce se Stories, které jsou ideální k poskytování rychlých informací ohledně prodeje, prohlídek a akcí. Na světě je momentálně přes 1,3 miliard uživatelů na Instagramu, což je u nás v ČR kolem 3 milionů. Pokud porovnáme, kolik lidí denně navštěvuje realitní servery, či realitní weby a kolik lidí je denně na Instagramu, dostaneme neskutečně rozdílný výsledek.

Jaké typy realitního obsahu jsou vhodné pro sociální sítě?

Nyní když víme, které sítě jsou těmi správnými, pojďme si ukázat typy příspěvků na sociálních sítích s nemovitostmi.

Na rozdíl od většiny průmyslových odvětví, realitní sociální média nevyžadují, abyste se styděli za to, co prodáváte. Pokud jde o nápady realitního marketingu, je důležité mít pestrý (nejen prodejní) obsahový kalendář. Místo abyste své sledující poráželi prodejními nabídkami, zde je přehled toho, co můžete zveřejnit, abyste rostli a zaujali své sledující.

  • Fotografie nemovitostí – dobrá kvalita fotek a úprava Vám zajistí skvělou vizitku. 
  • Příběhy úspěšných a reference klientů – jednou z největších výhod příspěvků na sociálních sítích v oblasti nemovitostí je schopnost zvýraznit vaše příběhy o úspěchu a spojit se s klienty. 
  • Domácí tipy a nápady na renovaci – udržet zájem sledujících po prodeji je výraznou výzvou v marketingu na sociálních sítích s nemovitostmi. Je dobré sledující také něco naučit a poradit jim, čímž si zcela jistě udržíte jejich zájem vás sledovat. 
  • Události a akce – i když jsou sociální média pro nemovitosti skutečně skvělým způsobem, jak nalákat potenciální zákazníky, nelze popřít, že je třeba se propagovat i osobně. Z toho důvodu je dobré své sledující informovat také o událostech, schůzkách a prohlídkách, které by je mohly zajímat.

Pokud stále váháte nad propagací na sociálních sítích, nyní je ta správná chvíle začít. Rady a nápady najdete i na našem Instagramu Poski.com a Poski REAL

Komentáře