Řešení pro e-shopy

Upozornění na povinné energetické štítky pro realitní kanceláře

en-stitekVážení klienti,

rádi bychom vás informovali o aktuální situaci a povinnosti uvést u nemovitosti informace z průkazu energetické náročnosti budovy. Neuvedení takové informace může vést až k uložení pokuty ve výši 200 000 Kč.

K 1.7.2015 bude všem klientům využívajícím Poski REAL ve verzi 3.1 nasazena aktualizace, která zajistí export nastavené energetické náročnosti budovy na všechny dostupné realitní servery, které daná verze umí.

Pozn. realitní servery níže jsou podporovány tak, že je informace o energetickém štítku přidána do popisu inzerátu. Jedná se o tyto realitní servery: prazskereality.cz, reality123.cz, grandreality.cz, bytyadomy.cz, bydleni.cz, hyperreality.cz, realitnieso.cz.

 

1) Jak nastavit energetický štítek v Poski REALu

Nastavení energetického štítku se provádí ve formuláři zadání/editace nabídky v druhém kroku v boxu “Energetická náročnost budovy“, viz:

Nastavení energetické náročnosti

 

Pozor! Informace o energetickém štítku se objeví pouze u nově zadaných a u editovaných nabídek.

 

Případ A: Zadání nové nabídky do Poski REALu

  • V případě, že zadáte novou nabídku, u které je energetický štítek povinný, budete moci informaci o energetické náročnosti zadat v kroku “Energetická náročnost budovy” v zadání nabídky. Pokud štítek nezadáte, bude automaticky nastavena energetická náročnost G – Mimořádně nehospodárná.

Případ B: Editace již zadané nabídky (bez vlivu na to zda již byla nebo nebyla exportována)

  • V případě, že budete editovat stávající nabídku, bude před jejím uložením provedena kontrola, zda obsahuje informace o energetické náročnosti. V případě, že systém zjistí, že informace chybí, přesměruje vás do kroku “Energetická náročnost budovy” kde budete moci tuto informaci vyplnit.
  • Systém automaticky předvyplní G – Mimořádně nehospodárná

Případ C: Aktivní, již zadané nabídky v systému

  • Aby u zadaných nabídek došlo k reexportování včetně informace o energetické náročnosti, je třeba každou zadanou nabídku jakkoliv editovat (změna popisu, ceny, přenastavení exportu).
  • V případě zájmu pro vás můžeme nabídky hromadně aktualizovat. Stačí kontaktovat naši podporu na emailu podpora@poski.com.

 


2. Jak zajistit zobrazení energetického štítku na vlastním webu

Pokud jste nepožadovali nasazení zobrazení energetické náročnosti na vlastním webu již při výrobě projektu, budeme muset tuto funkci na vaše webové stránky dodatečně připravit.

Zobrazení energetického štítku lze řešit dvěma způsoby (lze i kombinací).

A. Grafická varianta energetického štítku

(umístění: vedle hlavní fotografie)

Grafická varianta energetického štítkuB. Textová varianta energetického štítku

(umístění: v seznamu vlastností nabídky)

Textová varianta energetického štítkuNa adrese podpora@poski.com nás informujte, o kterou variantu máte zájem. V případě, že vlastníte Poski REAL ve verzi Start, můžete zvolit pouze 2. variantu.

 


 

Pokud máte k danému řešení další dotazy, tak Vám je na adrese podpora@poski.com rádi zodpovíme.

Pokud aktuálně využíváte verzi Poski REALu nižší než 3.1 a rádi byste měli zajištěnou podporu exportu energetické náročnosti budovy, tak prosím kontaktujte svého obchodního zástupce Poski.com, který vám představí možnosti upgradu na aktuální verzi Poski REALu.

Tým Poski REAL.