Online marketing

Firemní Facebook – Proč byste si jej měli pořídit i vy?

proč mít firemní facebook

Podnikáte online a ještě nemáte firemní Facebook? Myslíte, že Facebook nepotřebujete? Sociální sítě vládnou světu a chybějící facebooková stránka vás může připravit o spoustu potenciálních klientů. Proč byste si měli pořídit firemní facebookovou stránku ještě dnes?

1. Skvělá prezentace firmy

Stránka na Facebooku je takovou novodobou vizitkou. Kdykoli se člověk chce dozvědět něco více o firmě, kromě webových stránek zabloudí jistojistě taky na Facebook. Jak může na lidi působit firma bez aktivní facebookové stránky? Jako nemoderní a těžko přístupná. Naopak firma s aktivní facebookovou stránkou s pravidelnými příspěvky z dění ve firmě a podobně může na všechny zákazníky, uchazeče o zaměstnání i ostatní zvědavce udělat dobrý dojem jako mladá a akční společnost, která se chce světu ukázat.

2. Rychlá a bezprostřední komunikace

Nespornou výhodou firemního Facebooku je snadná a rychlá komunikace s klienty i fanoušky stránky. Změnilo se něco u vás ve firmě? Jednoduše o tom můžete informovat příspěvkem na zdi. A samozřejmě vás také mohou snadno oslovit zájemci o vaše služby nebo produkty – chatování přes Messenger totiž není možné jen mezi uživateli, chatovat může taky zástupce stránky. Snadno tak odpovíte na dotazy, poradíte, jak používat vaše výroky, nebo upřesníte třeba otevírací dobu.

3. Nový prodejní kanál

Nejen teď v předvánočním čase se hodí oslovit lidi online novým kanálem. Letošní Vánoce ovládnou e-shopy více než když jindy, je proto potřeba dobře se na to připravit a nezanedbat žádnou možnost jak zákazníkům nabídnout vaše služby. Díky reklamě na Facebooku můžete zacílit na úplně nové uživatele. Cílení reklamy lze nastavit podle věku, pohlaví, zájmů, lokality a podobně, oslovit tak lze téměř přesně ty, kteří by o vaše služby nebo zboží mohli mít zájem. A jelikož před Vánoci se do nákupů vrhá opravdu každý, byla by škoda promrhat tento potenciál!

4. Důvěryhodné recenze a hodnocení

Recenze a zkušenosti vašich zákazníků nebo klientů na Facebooku jsou jednou z nejužitečnějších informací, které o vaší firmě mohou noví klienti získat. Na facebookové stránce se zobrazí hvězdičkové hodnocení, které vám uživatelé dali, a jejich komentář. Na ten můžete také reagovat, omluvit se za možné problémy nebo naopak poděkovat za chválu.

5. Snadnější hledání zaměstnanců

Nevíte, že přes Facebook se dají také hledat zaměstnanci? Stačí vytvořit na firemní stránce pracovní nabídku a žádosti vám budou chodit rovnou do chatu. Nebudete tak muset vystavovat inzeráty na kariérních portálech ani to zkoušet postaru s tištěnými letáčky nebo billboardy.

facebook

6. Sdílení napříč celým Facebookem

Ať už se lidem zalíbí čistě vaše produkty a služby, nebo se vám podaří vytvořit virální příspěvek, každé sdílení rozšíří vaši stránku dál a dál. Dostat se tak můžete k úplně novému okruhu uživatelů, a i když nebudete do propagace příspěvku investovat žádné peníze, můžete jím oslovit tisícovky lidí. Získáte tak účinnou reklamu zdarma.

Nevíte, jak si stránku na Facebooku založit? Chcete si vybudovat silnou fanouškovskou základnu? Plánujete začít s reklamou na Facebooku? Není nač čekat, začít můžete už dneska. Nevíte, jak na to? Ozvěte se našemu marketingovému týmu a společně vám vybudujeme silný a ziskový profil.

Komentáře