Řešení pro e-shopy

I malý byznys může na Facebooku zahrát velké divadlo

Počet Čechů, kteří se aspoň 1 x měsíčně přihlásí na Facebook, činil v roce 2016 celkem 4,5 milionu. Facebook dávno neslouží jen pro sdílení fotek a chat s kamarády. Sledujeme novinky o oblíbených umělcích, značkách i obchodech, dovídáme se o zajímavých produktech a stále častěji zde s firmami přímo komunikujeme.

Vlastní stránka na Facebooku se proto vyplatí restauracím, lokálním prodejcům, kadeřníkům a dalším drobným podnikům. Za nevelké náklady získáte moderní nástroj pro budování značky, komunikaci se zákazníky i přísun nových zákazníků.

facebook

5 důvodů, proč si založit firemní stránku na Facebooku

 

1) Facebook je zdarma

Vytvoření stránky, vkládání příspěvků, komunikace s fanoušky a komentování jsou jednoduché a zadarmo. I bez placené reklamy můžete na Facebooku efektivně propagovat, informovat a šířit povědomí o vašem byznysu.

2) Co je malé a místní, to je hezké – malé podniky jsou znovu IN!

Doba přeje menším, lokálním značkám. A Facebook je pravděpodobně první místo, kde budou lidé váš podnik hledat. Využijte toho!

3) Facebook jako služba pro vaše zákazníky

Stále více lidí upřednostňuje komunikaci s firmami na Facebooku před voláním nebo e-mailem. Nabídněte jim tuto možnost – odmění se vám hvězdičkami v hodnocení a mnohdy i nákupem.

4) Kreativitě se meze nekladou

Podobně jako v pohádkách, i v „online“ světě může drobná firma – s pomocí originality a nápadů – trumfnout obří konkurenty. Vsaďte na vlastní tvář a lokální původ. Ukažte s jakou péči se o své produkty nebo služby staráte. 

5) Všechny informace na jednom místě

Aktuality, fotky z dění ve firmě, kontaktní informace, mapa… Stránka na Facebooku vám poslouží jako mini-webová prezentace se všemi výhodami této nejoblíbenější sociální sítě.

Marketing

Několik zásad úspěšné propagace na Facebooku

  • zábava na prvním místě – uživatelé Facebooku očekávají především vtipné příspěvky, fotky a videa, ankety či soutěže. A teprve poté reklamy či výzvy k nákupu.
  • pestrost obsahu – využívejte audiovizuální materiál, sdílejte zajímavosti z oboru a dění ve firmě nebo natočte vlastní video.
  • méně je více – dlouhé statusy ponechte politikům. Vsaďte raději na stručné, úderné a důvtipné příspěvky.
  • buďte pohotoví – vaše odpověď na dotaz, komentář by měla přijít v rozmezí několika hodin, nikoli dnů.
  • ucelenost propagace – najděte vlastní firemní identitu a styl komunikace, kterých se držte. Logo a grafiku slaďte s webem i tištěnými materiály.
  • reklamní kampaně – placenou reklamu raději konzultujte a tvořte se zkušenými profesionály z oboru. Vyplatí se vám to.

Komentáře