Online marketing

Instagram přináší unikátní novinky, které podpoří vaši značku a byznys

Není pochyb o tom, že prezentace firmy na internetu, ale ještě lépe na sociálních sítích, je dnes jednou z nejdůležitějších součástí marketingu a komunikace obecně. Sociální sítě nabízejí převratné možnosti, jak poměrně lehce oslovit potenciální klienty, ale jsou i výborným nástrojem, díky kterému můžete zacílit na konkrétní skupinu zákazníků. Jednou z takových sítí je Instagram, v současnosti nejprogresivnější sociální síť, ovšem pro třetí strany, tedy komerční subjekty, dosud značně omezena – to se však podle Instagramu má změnit.

Instagram si budete nově moci lehce přizpůsobit své značce, a to například díky InstaStories, ty si získaly velkou oblibu a firmy si v nich budou nově moci vytvořit vlastní efekty. Všechny novinky by měly být dostupné do několika týdnů.

Instagram

Instagram chystá novinky, které poskytnou společnostem mnohem lepší nástroje pro svou prezentaci a marketing – a hlavně jsou velmi jednoduché. Mnoho nových funkcí je přitom na jiných sociálních sítích dnes standardem. A jelikož Instagram je ve vlastnictví Facebooku, lze předpokládat, že i on se bude postupně rozvíjet právě tímto směrem – i když samozřejmě s ohledem na celkový koncept, tedy hlavně publikování vlastních fotografií a krátkých videí.

InstaStories s přístupem třetích stran aneb snadné sdílení

Takzvané InstaStories, neboli příběhy, jsou jednou z nejvíce využívaných funkcí Instagramu. Zatímco s obsahem, který zveřejníte, si často dáváte velmi záležet, příběhy slouží k zachycení „momentek“, těch může být několik (a tvořit opravdu dlouhý příběh) – slouží zejména ke sdílení aktuálního zážitku s fanoušky. InstaStories se nezobrazují na časové ose, jako jiné příspěvky, ale naopak zůstávají na vašem profilu celých 24 hodin, zatímco klasický příspěvek může vlivem dalších příspěvků od jiných uživatelů, zapadnou velmi rychle do historie, a to během už několika málo hodin – u extrémně populárních hashtagů dokonce do pár minut.

Nově budete moci ve Stories dokonce sdílet obsah třetích stran, a to bez jejich přístupu k vašemu účtu na Instagramu. Sdílet tak můžete třeba obrazovku ze Spotify, Facebooku, nebo třeba přímo záznam videa z kamery GoPro a podobně. Jedná se o velmi efektivní nástroj, který vám umožní sdílet prakticky cokoli. Aplikace třetích stran, které bude možné sdílet, se velmi rychle rozšiřují.

Videohovory nově jako konference

instagram

Převratnou novinkou, kterou však nevyužijete v zacílení na zákazníky, ale přesto je skvělým nástrojem, jsou konference, v podání Instagramu spíše videohovory pro více účastníků. Zatím není jasné, pro kolik maximálně účastníků tento skupinový videohovor bude, nicméně se mluví o „malé skupině“. Stejně jako u jiných aplikací bude možné videohovory zmenšit a většinou obrazovky telefonu tak využít na jiné úkony.

Snadné vyhledávání na základě témat, nástroj pro marketéry

Zatímco doteď se dalo na Instagramu poměrně lehce hledat příspěvky pomocí hashtagů, tedy klíčových slov, s touto novinkou to bude ještě jednoduší. Nástroj bude dostupný klasicky pod ikonkou lupy. Nové vyhledávání bude fungovat na základě témat, budete si tak moci zobrazit obrázky se stejným tématem – a zároveň vhodně zacílit své příspěvky – v kombinaci s dobře zvolenými hashtagy mocný marketingový nástroj. Můžete totiž příspěvky zacílit i tam, kde by se normálně neobjevily bez použití daného hashtagu, a tím ještě více rozšířit jeho dosah pro koncové uživatele.

Spekuluje se, že tematické sekce budou zaznamenávat a našeptávat i fotografie, na které se dívali ostatní uživatelé. Můžete tak získat poměrně ucelený přehled aktuálně používaných a TOP hashtagů, ale i těch, které spolu nejvíce souvisí. To opět zlepší jak zacílení příspěvku, tak jeho dosah.

instagram

Značky budou moci vytvářet vlastní efekty

Ideální příležitost pro kreativní marketingové firmy, společnosti zabývající se designem a podobě. Hravou a zábavnou formou totiž mohou lehce ukázat svůj um. Značky s Instagram účtem si nově budou moci jednoduše vytvářet své animace, filtry a jiné efekty. Instagram si od toho slibuje ještě větší popularitu a oživení Stories, a to i přesto, že aktuálně se jedná o extrémně využívanou funkci Instagramu, kterou denně použije více než 72 % aktivních uživatelů.

TIP: Nejste si zrovna jisti, jak efektivně pracovat se sociálními sítěmi? Začněte rovnou tou největší z nich, naše Facebook školení vám otevře jedinečné možnosti vašeho podnikání. Nové termíny neustále přibývají, a pokud školení zrovna vypsáno není, stačí nás kontaktovat a rádi ho pro vás připravíme na míru. 

Platby a rezervace v aplikacích třetích stran

Obrovskou novinkou, kterou můžete přímo využít pro svůj byznys, je možnost umožnit uživatelům přímo v instagramové aplikaci provést platební transakci, rezervovat místo ve vaší restauraci a podobně. Uživatelé si tak mohou například koupit zboží, které budete na Instagramu nabízet a podobně. Velmi zjednodušeně by se dalo říci, že by se z instagramového příspěvku mohl stát „jednostránkový e-shop“ – a to je obrovský potenciál pro vaše podnikání.

V případě dotazů nám napište na marketing@poski.com. 

Komentáře