Online marketing, Řešení pro e-shopy

Jak Meta využívá AI ke zlepšení výkonu reklamních kampaní

Jednou z nejvýznamnějších inovací Meta Platforms tohoto roku je využití generativní umělé inteligence (AI) v reklamách. Jak Meta využívá AI k vylepšení reklam, zvýšení výkonu a automatizaci kreativních procesů?

V dnešní digitální éře je efektivní reklama klíčová pro růst a úspěch každého podnikání. Facebook, jeden z největších hráčů na poli digitální reklamy, neustále inovuje své nástroje a služby, aby pomohl inzerentům dosáhnout lepších výsledků. Jednou z nejvýznamnějších inovací je využití generativní umělé inteligence (AI) v reklamních kampaních. V tomto článku se podíváme, jak Facebook využívá AI k vylepšení reklamních výkonů a jaké nové funkce jsou k dispozici pro inzerenty.

Generování obrázků

Meta nyní umožňuje inzerentům vytvářet nové obrazové variace inspirované vašimi původními kreativami, které jste do reklamy nahráli. Tato technologie také umí generovat nové pozadí kolem produktových obrázků a funkce rozšíření obrázků umožňuje přizpůsobit vaše kreativy různým poměrům stran tak, aby lépe zapadaly do různých umístění na platformách jako je Facebook nebo Instagram feed, stories, reels a další.

Zdroj: Meta Platforms

Generování textu 

Vedle generování obrázků přináší Facebook také vylepšené funkce pro generování textu. Tato funkce umožní vytváření dalších variant pro nadpisy reklam a hlavní text, přičemž aktuálně Meta testuje také schopnost přizpůsobit generovaný text způsobu komunikace a specifickému tone of voice vaší značky. Aktuálně je tato funkce dostupná pouze v angličtině a postupně se bude rozšiřovat do dalších jazyků.

Textové překryvy v obrázcích

Nově bude také možné přidat textový překryv přímo do obrázku. Na výběr při tom budete mít z deseti nejoblíbenějších písem.

Kde všechny nové AI funkce Mety najdete?

Tyto aktualizované generativní AI funkce budou k dispozici ve Správci reklam v kreativní kartě Advantage+. Najdete je tak všechny přehledně na jednom místě, což vám usnadní a zrychlí tvorbu reklamy.  

Označování organického obsahu generovaného umělou inteligencí

Zatímco v reklamách Meta umělou inteligenci rozvíjí, organický obsah generovaný umělou inteligencí bude omezovat. V poslední době se totiž na Facebooku objevuje stále více obsahu, který je generovaný umělou inteligencí a může být pro uživatelé matoucí a těžké rozeznat jej od skutečnosti. Proto bude Meta obsah generovaný umělou inteligencí označovat štítkem “Made with AI”. Pokud navíc Meta usoudí, že je obsah vygenerovaný AI velmi rizikový a zavádějící, může štítek zvýraznit.

Zdroj: Meta Platforms

marketing_poski

Komentáře