Online marketing

Jak na Google Analytics 4: Jak vyloučit vlastní IP adresu?

Chcete získat přesná a nezkreslená data v Google Analytics 4? Naučte se, jak snadno a efektivně vyloučit vlastní IP adresu a zajistit tak relevantní analýzu návštěvnosti vašeho webu. Jak na to?

Vyloučení vlastní IP adresy z Google Analytics 4 (GA4) může být jedním z nejdůležitějších kroků pro správnou analýzu návštěvnosti a chování uživatelů na vašem webu. Proč? Protože nesprávně nakonfigurovaný Google Analytics může zkreslovat vaše data a vést k chybným závěrům. 

Jednou z nejčastějších příčin zkreslení dat jsou návštěvy z vlastní IP adresy, což zahrnuje všechny návštěvy prováděné vámi nebo vašim týmem z firemních kanceláří. Bez vyloučení těchto IP adres by se mohlo zdát, že máte větší návštěvnost než ve skutečnosti, a to by mohlo vést k nesprávným rozhodnutím ohledně obsahu, marketingových strategií a rozpočtu. Vyloučení vlastní IP adresy zajišťuje, že budete mít přesné a relevantní údaje, na jejichž základě můžete upravit své strategie a dosáhnout lepších výsledků. Jak vlastní IP adresu z Google Analytics 4 vyloučit do 5 minut?

 

Návod, jak vyloučit v GA4 vlastní IP adresu:

 

  1. Přihlašte se do vašich Google Analytics 4 a vyberte si svůj účet.
  2. Najeďte na levou lištu a klikněte vlevo dole na ozubené kolečko “Administrátor”.Google Analytics 4 návod
  3. Zvolte “Datové streamy” vpravo v sekci “Shromažďování a úprava dat”.
    Google Analytics 4 návod
  4. Vyberte vaši doménu.
  5. Přejděte na “Konfigurace nastavení značky” ve spodní části stránky v sekci “Značka Google”.
  6. Zvolte dole na stránce možnost “Zobrazit více”.
  7. Klikněte na “Definování interní návštěvnosti” a poté zvolte “Vytvořit”.

    Google Analytics 4 návod
  8.  Zobrazí se vám formulář, kde vyplníte název nového pravidla a vaši IP adresu.
    Jak zjistit IP adresu? Stačí do Google vyhledávače napsat dotaz “What is my IP” a zobrazí se vám výsledek.Google Analytics 4 návod
  9. Poté se vraťte zpět do sekce “Administrátor” a zvolte v sekci “Shromažďování a úprava dat” možnost “Filtry dat”.Google Analytics 4 návod
  10. Dejte “Vytvořit filtr” a vyplňte všechny řádky formuláře. Zvolte si název filtru tak, abyste věděli o co se jedná a zbylé kolonky doplňte dle printscreenu níže.
    google_analytics4

A máte hotovo! Pokud si nevíte s Google Analytics 4 rady, potřebujete pomoct se správným nastavením nebo analýzou dat, obraťte se na nás. S našimi službami se nemusíte starat o technické detaily, a můžete se plně soustředit na strategické rozhodování založené na spolehlivých datech. Kontaktujte nás a společně vytvoříme plán, který bude přesně vyhovovat vašim potřebám a cílům. Váš online úspěch je pro nás důležitý!

marketing_poski

Komentáře