Řešení pro e-shopy

Jak na vánoční večírek – s menším rozpočtem, ale přesto kreativně?

Už je to tady. Opět se blíží období, kdy budete muset vymýšlet vánoční večírek pro své milované spolupracovníky či zaměstnance. Nechcete však za akci utratit deseti či sta tisíce, ale přesto je pro vás důležité, aby byl program atraktivní? Sepsali jsme pro vás pár konkrétních tipů! Všechny tipy máme v Poski.com odzkoušeny!
Každý z těchto tipů je samozřejmě kombinovatelný například s posezením v restauraci, rautem nebo čímkoliv jiným.

 

vanocni vecirek

Zdroj: https://www.freepik.com/free-photo/four-glamour-women-drinking-champagne-and-having-fun-party-and-christmas-concept_2583635

Vánoční vesnička

Vymýšlíte rádi hry pro své kolegy? Vánoce jsou časem pohody a zábavy, nechte je tedy načerpat vánoční atmosféru co možná nejvíce. Nechte se inspirovat naší vánoční hrou – jak jsme to udělali my v Poski.com minulý rok.

  1. Vymyslete vánoční motivaci, pomoci si můžete libovolným videem z YouTube. Motivací a příběhem může být fakt, že Santa nebo Ježíšek shání nejšikovnější vánoční pomocníky.
  2. Spolupracovníky rozdělte do týmů po 5-6 hráčích.
  3. Vysvětlete pravidla a stanovte vedoucího skupiny, který bude zodpovědný za měření času nebo výsledků u každé disciplíny zvlášť. Vy vše v závěru vyhodnotíte. Každé skupině předáte plán přesunu po stanovištích, tedy kde má tým začít a kde skončit.
    Musíte v místě realizace (chata, kancelář apod.) připravit stanoviště. Níže jsme pro vás sepsali tipy na jednotlivá stanoviště.

    • Vánoční nápoj – mějte připraveny suroviny (čokoláda, pomeranče, rum, červené víno, skořice, koření apod.) a nechte tým vytvořit co možná nejlepší vánoční nápoj.
    • Stavění vánoční věže – každému týmu předejte připravený materiál, ze kterého musí postavit co nejvyšší vánoční věž. Podmínkou je, že věž musí stát sama a na jejím vrcholu musí být umístěna hvězda. Materiál může být libovolný, jako například: špagety, noviny, provázek, žvýkačky, lepící páska, marshmallow a další.
    • Překážkový běh ke stromečku – vytvořte překážkovou dráhu, kterou musí postupně celý tým proběhnout co nejrychleji. Každý spolupracovník dostane lžičku a na ni kulatou vánoční ozdobu, kterou musí na konci ozdobit vánoční stromeček. Vedoucí týmu měří a zapisuje čas.
  4. Jak budou mít všechny týmy splněno, stačí soutěž vyhodnotit a předat ceny. 🙂

 

vecirek

Zábavní centrum

Nechcete nic vymýšlet a přijít rovnou “k hotovému”? V každém větším městě vznikají nová zábavní centra, v Ostravě to je například zábavní centrum Horník.

Zde si můžete zahrát Laser game, vyzkoušet virtuální realitu a nebo ochutnat novinku Archery game. Archery game je týmová akční sportovní hra, která kombinuje pohyb, akci a spoustu zábavy. V podstatě jde o bezpečnou “střelbu” pomocí luku a šípu. Hrát hru může až 16 hráčů.Další novinkou je “NERF aréna”, kdy máte k dispozici hřiště s nafukovacími překážkami a umělým trávníkem. Každý hráč dostane plastový kanón na pěnové šipky a boj může začít.

Nýdecké korýtko na vánoční večírek

Firemní “Riskuj”

Pamatuje na soutěž Riskuj, která běžela v televizi? Sestavte si vlastní Riskuj s otázkami zaměřenými na vaši společnost. Stanovte si 4-5 okruhů otázek, kdy v každém okruhu sestavíte 5 otázek. Nejjednodušší otázka má hodnotu 1 000 a nejvíce obtížná pak 5 000. Vytvořte týmy a hra může začít. Každý tým si vždy postupně zvolí kategorii a hodnotu dané otázky. Pokud odpoví správně, získá daný počet bodů.

riskuj

Kategorie se dají libovolně upravit dle charakteru vaší společnosti. Za Poski.com můžeme jedině doporučit. 🙂

Doufám, že vám pár našich tipů pomohlo, a ozvláštníte si tak vánoční večírek nebo jakýkoliv jiný teambuidling.

Komentáře