Online marketing, Řešení pro e-shopy

Jak připravit e-shop na Vánoce? Základní tipy a triky

Vánoce už jsou opravdu za rohem, a tak je nejvyšší čas přizpůsobit možnému předvánočnímu návalu objednávek i váš e-shop. Letošní Vánoce a předvánoční nakupování budou ještě více spoléhat na online prostředí, proto nenechte nic náhodě, abyste předvánoční období zvládli. Jak připravit e-shop na Vánoce? Máme pro vás několik tipů.

podnikatel ve vánoční čepici

Ujistěte se, že máte plné sklady

Na začátek to nejhlavnější. Před vánoční sezónou se pořádně zásobte zbožím, a to především tím, které u vás jde nejvíce na odbyt. Není nic horšího, než mít jednu objednávku za druhou, ale muset je postupně odmítat, jelikož zboží máte u dodavatele a nejste tak schopni jej doručit. Prodáváte kosmetiku, gurmánské speciality nebo například ručně vyráběné doplňky do domácnosti? Nebojte se vytvořit z vašich produktů dárkové balíčky. Zejména v posledních dnech před svátky půjdou takové univerzální dárky na dračku.

Najměte další zaměstnance

Máte plné sklady zboží? Výborně, nutné je ale mít zaměstnance, kteří vám pomohou objednávky vyřídit. Nebojte se proto zejména před Vánoci nabrat nové brigádníky. Sehnat je byste neměli mít problém – právě před vánočními svátky spousta lidí hledá přivýdělek. Sežeňte si tak spolehlivé pomocníky do skladu, na zákaznickou podporu, ale i třeba pro rozvoz produktů, pokud nabízíte vlastní dopravu. Samozřejmě je lepší nabrat tyto zaměstnance už několik měsíců před svátky, abyste je stihli všechno naučit a ověřili si jejich pracovitost. V prosinci už na nějaké zaučování nebudete mít čas.

Nezapomeňte na vánoční marketing

Kontaktujte včas grafika a vytvořte společně bannery, které opravdu zaujmou. Nezapomeňte také vánoce zmínit v textech PPC reklam, vsaďte na vánoční kreativu na Facebooku i Instagramu. Nemáte zatím s marketingem zkušenosti? Možná je pravý čas to změnit. Rádi vám pomůžeme.

Na e-shopu by vám neměl chybět ani vánoční obsah. Napište také články s doporučeními na dárky pod stromeček pro mámu, tátu, manžela, děti, tchána, tchýni, ale klidně i domácí ho mazlíčka. Spousta lidí hledá každoročně inspiraci na kvalitní a kreativní dárky na Googlu a klidně se může stát, že narazí zrovna na váš článek.

žena nakupuje dárky na internetu

Nebojte se decentně upravit e-shop

Je pro vás předvánoční čas tou nejdůležitější sezónou za celý rok, a proto si chcete s tímto obdobím opravdu vyhrát? Nebojte se popustit uzdu kreativitě a mírně svůj e-shop poupravit ve svátečním stylu. Můžete třeba vyměnit slider na hlavní straně e-shopu nebo přidat do menu sváteční ikonky. Pokud se nebojíte větších změn, klidně nechte na e-shopu padat vločky nebo si vyhrajte s červeno-bílo-zelenou kombinací. U každé úpravy si ale nechte poradit od svého vývojáře, může se vám totiž také stát, že si nějakou na první pohled nepatrnou úpravou například e-shop výrazně zpomalíte.

Hýčkejte si zákazníky

Spokojený zákazník je pro vás tou největší výhrou. Nejen, že se pravděpodobně vrátí k dalšímu nákupu, ale také vás doporučí svým známým, může vám udělit kladnou recenzi a podobně. Dejte proto vašim zákazníkům vědět, že o ně stojíte a že vám na nich záleží. Stačí k objednávce připojit malé poděkování, přání hezkých svátků nebo třeba přihodit malý dárek. Zákazník bude mile překvapen a v předvánočním stresu ho i taková drobnost může potěšit.

Komentáře