Řešení pro e-shopy

Jednostránková objednávka pro snadný nákup v e-shopu

Pokud nakupujete pravidelně přes internet, je pravděpodobné, že jste se již někdy setkali s podobnou stránkou jako je níže. Pokud je totiž potřeba od zákazníka získat větší množství údajů, je obyklé rozdělení formuláře do více kroků, aby nebyl najednou zahlcen nepřehlednou směsicí různých polí a přepínačů.

ukázka vícestránkové objednávky
ukázka vícestránkové objednávky

Další značnou výhodou tohoto uspořádání je možnost na základě předchozího kroku (například vyplnění adresy) nabídnout v zákazníkovi v dalším kroku konkrétnější možnosti (například dopravu s předpočítanou cenou).

Existují ale případy, kdy se vyplatí zamyslet se nad jednodušším přístupem. Pokud prodáváte produkt, který nevyžaduje příliš mnoho údajů, nebo dokonce žádné (například pokud zboží posílate pouze poštou a na dobírku), není nutné zákazníka provázet celým procesem.

Ideálním případem jsou pak takové produkty či služby, kdy víte, že nepotřebujete ani nákupní košík. Pokud máte například pouze jeden produkt (vstupenky na festival) nebo produkty, které se prodávájí vždy po jednom (obrazy na zakázku dle fotografie), můžete nabídnout zákazníkům rychlé nakoupení jako je na fiktivní ukázce níže.

ukázka jednostránkové objednávky
ukázka jednostránkové objednávky

Mezi případy, kdy lze tento přístup využít, překvapivě patří ještě i přesně opačné situace – tedy když je potřeba od zákazníka zjistit tolik údajů, že není smysluplné je po něm vyžadovat elektronicky, ale vždy je každý kontaktován třeba telefonicky. Zákazník Vám pak jen předem formulářem dá vědět o jaké zboží má zájem a zbytek od něj zjistíte později.

 

Komentáře