Řešení pro realitní kanceláře

Kdy má inzerce největší dopad, a jak úspěšně inzerovat nemovitost?

Vytvořit inzerát jsme se učili už ve škole – ovšem podle několik desítek let starého vzoru. Proto vám ukážeme, jak nemovitost inzerovat v dnešní době a poodhalíme tajemství inzerce, například, kdy inzerát osloví nejvíce potenciálních kupců.

Realitní inzerce

Málokterá věc je při prodeji nemovitosti tak důležitá, jako právě inzerce.
Přesto ji mnoho realitních makléřů, ale i prodávajících na vlastní pěst podceňuje. Přitom je to prakticky jediný způsob, jak dát potenciálním kupcům vědět o aktuálně prodávané nemovitosti. Možná jste netušili, že inzerce v sobě skrývá zajímavá tajemství, která vám nyní prozradíme. Pomohou vám lépe cílit inzerci a vytvořit kvalitnější inzeráty.

Kdy má inzerce největší efekt?

Tajemství inzerce vám odhalíme pomocí systému Poski REAL, který pomáhá maximálně zefektivnit inzerování realitních nabídek. Systém umí zobrazit různé statistiky u jednotlivých inzerátů. Jednou z takových statistik je právě počet zobrazení a cena inzerce. Ze statistiky jednoznačně vyplynulo, že inzerce má největší efekt v momentě prvního exportu, tedy ihned po zveřejnění na inzertních portálech. V tento moment je také nejlevnější.

Na internetu se v dnešní době prodá přes 90 % všech nemovitostí. Pokud využijete správné nástroje, můžete detailně sledovat možnosti prodeje a podle situace měnit strategii. Poski REAL vám umožní flexibilně reagovat.

Modelový příklad jasně ukazuje, že v momentě exportu měl inzerát zdaleka největší počet zobrazení. Během prvních tří dnů si inzerát prohlédlo nejvíce lidí, konkrétně třetí den to bylo téměř 120 potenciálních kupců. Následně už počet zobrazení strmě klesal a držel se v průměru mezi 20 až 40 zobrazeními za den, tedy ani ne na polovině maxima zobrazení. Stejně tomu bylo i na jiných inzertních portálech.

Kdy má inzerce největší efekt?
Kdy má inzerce největší efekt?

Inzerce má svá jasná pravidla

Váš inzerát nabízející nemovitost k prodeji, může mít tisíce zobrazení, ovšem to vám stále nezaručuje rychlý prodej. Při tvorbě inzerátu si musíte dát záležet, musíte se odlišit od stovky jiných a přitom velmi podobných nabídek. Věřte, že takové odlišení se vyplatí, nemovitost v takovém případě prodáte několikanásobně rychleji.

Inzerát je především reklama

Při tvorbě inzerátu se nesoustřeďte na nemovitost jako takovou, nesnažte se nabízet její detailní popis. Přistupujte k inzerátu jako k reklamě na nemovitost, uveďte jen to nejdůležitější, co bude potenciální kupce zajímat. Samozřejmostí jsou bezchybné fotografie, ty totiž vydají za více než tisíce slov. Fotografie k inzerátu musí být profesionální, jedině tak se odlišíte. Využít můžete při focení zásad Home Stagingu.

Nejpodstatnější částí inzerátu je vždy nadpis, který musí být poutavý, následně úvodní fotografie, kterou vždy vybírejte pečlivě – vyberte tu nejpovedenější.

  • nesnažte se nic zamlčet, do inzerátu uvádějte pravdivé informace
  • využijte perfektních fotografií, jako úvodní fotografii využijte tu nejlepší a nejzajímavější, na které je nejlépe vidět celý dům.
  • Pokoje vyfoťte s rozsvíceným světlem, uklizené, zbavené všech maličkostí – dbejte na „hotelový vzhled“.
  • k inzerátu přiložte nákres půdorysu a další dokumenty, třeba umístění nemovitosti na mapě města.
  • nezapomeňte vždy uvést kontakt na odpovědnou osobu. Nejlépe e-mail i telefonní číslo.
  • cenu nemovitosti uvádějte vždy konečnou, tedy včetně provizí a dalších poplatků.

Čím déle nemovitost nabízíte, tím hůř

Ze statistik jasně vyplývá, že nemovitost lze nejlépe prodat během prvních několika dnů. Tato data se shodují také s poznatky realitních makléřů, kteří dobře vědí, že šance na prodej nemovitosti se s každým dalším dnem zhoršuje. Může za to především specifický trh nemovitostí, zejména pak přístup kupujících, kteří považují příliš staré inzeráty za problémové a předpokládají u nich vždy nějaká rizika.

Inzerujte efektivně díky Poski REAL řešení

Software pro realitní kanceláře a makléře Poski REAL vám pomůže prodat nemovitost rychleji. Umožní například exportovat nabídky na více než 40 realitních serverů, včetně zveřejnění na Facebooku. Dokážete si představit, kolik vám takový export ušetří času?
Za 50 minut dokážete s Poski REALem vložit 10 nabídek na 10 různých realitních serverů, bez realitního softwaru to v průměru trvá více než 700 minut. Co uděláte s úsporou 650 minut? Nebo 520 hodin, jak využijete těchto 21 dní navíc každý rok? Můžete je třeba strávit s rodinou místo práce.

Poski REAL toho umí mnohem více, přinese vám okolo 30 podstatných výhod. Pořídit si realitní systém je dnes podmínkou úspěchu mezi konkurencí na realitním trhu. Naše řešení můžete mít už od pouhých 490 Kč měsíčně.
Podívejte se na
všechny výhody nebo si Poski REAL rovnou vyzkoušejte na měsíc zdarma.Do konce června navíc můžete získat 6 + 6 měsíců realitního software zdarma!

Komentáře