Řešení pro e-shopy

Top nástroje pro efektivní organizaci práce a času

Nestíháte včas plnit pracovní úkoly? Ztrácíte se v termínech pracovních schůzek? Trávíte půlku dovolené sháněním věcí, které jste doma zapomněli sbalit?

IT nástroje pro správu úkolů, organizaci času a evidenci poznámek svou dostupností, efektivitou a možnostmi pomalu, ale jistě vytlačují poznámkové bloky, diáře a papírky se seznamy, které člověk snadno někam založí a nikdy nenajde.

K dispozici je celá řada aplikací, které jsou zdarma a přístupné jak z PC, tak smartphonů běžících na iOS, Android i Windows Phone. Data můžete snadno synchronizovat s obsahem na pevném disku a za nevelký poplatek získáte premium verzi bez reklam, s vyšší kapacitou pro ukládání a spoustou dalších vychytávek.

Pojďme se podívat na nejpoužívanější organizéry pro pracovní i osobní využití, bez kterých se neobejdeme ani my v Poski při práci na vašich projektech.

Top nástroje pro efektivní organizaci práce a času

Aplikace pro dokonalou kontrolu (nejen) nad pracovními úkoly

Získejte přehled o aktuálních projektech a termínech dokončení, sdílejte úkoly a poznámky s kolegy či přáteli, nechte se upozornit na blížící se deadline a mějte svůj nákupní seznam kdykoli k nahlédnutí.

Trello a Wunderlist představují asi nejpoužívanější pomocníky pro ucelenou organizaci úkolů v pracovním i osobním životě – obojí zdarma s možností placené, profesionální verze.

Trello

Nejen snadné zadávání a přiřazování úkolů, přehledné nástěnky, sdílení s ostatními členy týmu, ale i nastavení toho, kdo úkoly a jejich plnění bude moci sledovat a upravovat. K přednostem Trella dále patří snadné přesouvání úkolů do složek přetažením myší do nové karty, stejně jako možnost vylepšení služby s pomocí doplňků a nástrojů, jako jsou CloudApp, Unito, Google Drive, Dropbox, Evernote a mnoha dalšími.

Wunderlist

Již klasický správce úkolů, který zvládne v podstatě totéž co Trello, a navíc běží i na Windows Phone. Složky s názvy Potraviny, Práce, Filmy ke sledování jsou již přednastavené a ukazují, jakým způsobem vytvářet podobné seznamy. Wunderlist nabízí pokročilé možnosti sdílení (e-mail, URL) a je obecně výborný pro organizaci práce celého týmu, stejně jako např. společnou přípravu na dovolenou s přáteli. Samozřejmostí je plná synchronizace s vaším PC a mobilní i desktopová verze.

Marketing

Mějte své poznámky a nápady vždy po ruce

Spontánní nápady, to-do listy, recepty z internetu, pracovní poznámky – to vše dnes můžete zachycovat, vytvářet, spravovat a sdílet s ostatními virtuálně a bez stresu z toho, že zrovna u sebe nemáte papír a tužku.

Evernote

Evernote se řadí k nejpopulárnějším aplikacím pro vytváření, správu a sdílení poznámek. Používaná je jak běžnými uživateli a rodinami, tak stále častěji i podnikateli, nebo celými firmami.

Tvořit, ukládat a sdílet můžete poznámky v podobě textů, obrázků, videí, odkazů na weby nebo hlasových zpráv. Ty ukládáte do přehledných poznámkových bloků a seznamů rozlišených barvami a štítky.

Evernote je plně dostupný pro mobilní uživatele s platformami Android, iOS i Windows Phone, stejně jako ze stolního počítače. Z dalších předností aplikace jmenujme společný chat, heslování poznámek, synchronizaci a jiné šikovné doplňky.

I pro tento nástroj je k dispozici placená varianta Plus s 1 GB pro upload dat, neomezené ukládání z webu či neomezený počet zařízení pro synchronizaci dat.

OneNote

Minimalistická, méně sofistikovaná, a přesto mnohým dostačující aplikace OneNote bývá předinstalovaná na mobilech s Windows Phone. Dostupná je ke stažení i na ostatních platformách a používat ji můžete též na PC.

Slouží pro vytváření jednoduchých odrážkových seznamů a to-do listů se zaškrtávacími políčky, zvládne však i nahrávání fotek a map. Pro nákupní seznamy a jednoduché seznamy úkolů je to ideální nástroj. Pakliže jsou vaše nároky vyšší, sáhněte raději po Evernote.

Myšlenkové mapy dají vašim nápadům správný směr

Myšlenkové mapy

IT technologie dnes pomáhají přetvořit prvotní nápad v konkrétní plán s konkrétním cílem. Slouží k nim aplikace pro tvorbu myšlenkových map, jako jsou MindNode nebo FreeMind (běží i na Windows Phone a je zdarma).

Standardní práce s aplikacemi vypadá takto – do středu zasadíte stěžejní myšlenku, kterou s pomocí šipek a čar rozvíjíte a obohacujete o další podněty a nápady. Svou myšlenkovou mapu máte vždy k dispozici pro okamžitý záznam nového nápadu a případné úpravy, aniž byste museli spoléhat na svou paměť. Mapy můžete snadno upravovat, a oproti tužce a papíru mají tyto aplikace výhodu rovněž v možnosti sdílení a společných úprav s dalšími lidmi či kolegy z práce.

Komentáře