Online marketing

Nové funkce na Instagramu. Co můžeme nově využívat?

Od svého vzniku (říjen 2010) se Instagram neustále zdokonaluje a přidává nové funkce. Dnes se může pyšnit už s 2,4 miliardami aktivními uživateli, což jej řadí mezi top 5 nejpopulárnějších sociálních sítí na světě. S tímto rostoucím počtem se pojí již zmiňované rozšiřování funkcí, aby byl uživatelský zážitek co nejlepší.

Ještě lepší psaní zpráv

Aby bylo psaní zpráv pohodlnější a určitým způsobem zajímavější, IG se rozhodl vylepšit soukromé chaty (DM) hned několika funkcemi. Novinkou je kreslení a přidávání nálepek na obrázky, které chcete poslat v soukromém chatu. Takovým způsobem můžete fotku vylepšit a přizpůsobit tak konkrétnímu chatu. Kreslení a přidávání nálepek můžeme již nějakou dobu používat ve stories a postech, nyní můžete obrázky personalizovat už i ve vašich DMs.

Výřezy fotek

S výřezy fotek ve stories jste se už měli možnost setkat a vyzkoušet. Teď můžete vytvářet výřezy i ve vašich chatech. Tato funkce tedy není úplně nová, jen je možné ji používat na více místech.

Ikona narozenin

Nevíte si zapamatovat narozeniny lidí, které sledujete? Tak tato funkce je v tom případě pro vás jako stvořená. V inboxu při poznámkových bublinách najdete malou ikonku s označením narozenin. Teď už stačí jen popřát všechno nejlepší! A aby byla konverzace ještě interaktivnější, po kliknutí na tuto ikonu se zobrazí animace konfet.

Atraktivnější vzhled chatu?

Instagram nedávno představil nová podzimní témata chatu, která umožňují uživatelům přizpůsobit vzhled konverzací podle aktuální sezóny. Můžete si upravit chat podle nálady a vytvořit si tak dokonalou atmosféru pro všechny okamžiky. I když se tato funkce možná  moc nevyužívá, může jít o další způsob, jak vylepšit nejen vzhled chatu, ale také oživit komunikaci s vašimi přáteli.

Podle Instagramu jsou tyto nové funkce dostupné uživatelům po celém světě! Už jste si jich všimli? Pokud ne, rozhodně stojí za to je vyzkoušet.

marketing_poski

Zdroj: socialmediatoday.com

Komentáře