Řešení pro e-shopy

PENB při pronájmu bytu je nyní povinný

en-stitekVážení klienti,

připomínáme, že od 1.1.2016 začala platit ustanovení zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií ohledně povinností zpracovat a předkládat průkaz energetické náročnosti při pronájmu ucelené části budovy (bytu, jednotky) a povinnosti uvádět třídu náročnosti v reklamních a informačních materiálech. Jedná se konkrétně o § 7a odst. 2 písm. a) bod 3.odst. 3 písm. a) bod 2.písm. b) bod 2.písm. c) bod 2. a písm. d).

V našem realitním software byla od léta zavedena výjimka v kontrole vyplnění třídy energetické náročnosti pro nabídky pronájmu bytů a tu jsme nyní v souladu s výše uvedeným zrušili. Bude tedy nutné zadávat třídu energetické náročnosti i u těchto nabídek. Abychom vás nezatěžovali nějakými hromadnými úpravami existujících nabídek, vyplnění třídy u nich bude systém kontrolovat a vyžadovat až při jejich první editaci. Pokud však zájem o kontrolu a nastavení třídy G u nabídek, kde třída vyplněna nebyla, máte, obraťte se na nás přes systém technické podpory.

Změna se týká jen aktuální verze systému, od verze 3.2 včetně. Pokud máte starší verzi systému, můžete se o možnostech upgradu informovat u svého obchodního zástupce Poski.com.

Ve zkratce:

  1. Mám Poski REAL ve verzi 3.2 => při editaci nabídky (pronájem bytu) budete vyzvání k vyplnění energetického štítku (chcete-li hromadně zkontrolovat nastavení třídy u všech nabídek bez nutnosti jejich editace, obraťte se na naši podporu).
  2. Mám Poski REAL ve verzi 3.1 a nižší => pro správné fungování energetických štítku je třeba provést upgrade Vašeho softwaru na vyšší verzi, obraťte se prosím na naše obchodní zástupce.

 

Komentáře