Řešení pro e-shopy, Řešení pro realitní kanceláře

Proč mít zabezpečený web aneb Dejte sbohem HTTP

Ať už provozujete rozsáhlý e-shop, menší realitní web, blog, nebo webovky o stovkách různých stránek, vaší pozornosti by určitě nemělo ujít zabezpečení webu či e-shopu. Možná už jste slyšeli pojmy jako HTTP a HTTPS, co to ale je, jak to můžete změnit a k čemu je to vlastně dobré?

Protokol HTTP vs. HTTPS

Zkratka HTTPS označuje protokol, který umožňuje zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. Jedná se o protokol nezabezpečený HTTP zkombinovaný s protokolem SSL nebo TLS, díky čemuž jsou webové stránky a jejich komunikace bezpečně šifrované. Zda máte nezabezpečený protokol HTTP nebo zabezpečený HTTPS si můžete ověřit jednoduše v adresním řádku – prohlížeče v dnešní době ukazují, jak na tom web je.

protokol https

Pokud používáte protokol HTTP, veškerou komunikaci může někdo odchytit, přečíst nebo změnit. Může tak zjistit, co posíláte, co přijímáte, může se vám nabourat do internetového bankovnictví nebo fintou dostat do vašeho počítače škodlivý malware.

Proč se vyplatí mít zabezpečený web?

Zabezpečíte data

Vaši klienti a zákazníci budou mít jistotu zabezpečení dat, která vám svěří. Pokud se například přihlašují k vám na e-shop, vyplňují kontaktní informace ve formulářích nebo dávají k dispozici svůj e-mail, jejich data budou v bezpečí před zneužitím.

zabezpečení webu

Ukážete, že o svůj web pečujete

Zabezpečení webu nebo e-shopu dává všem návštěvníkům vědět, že se o svůj online byznys staráte. Pokročilejší uživatelé internetu si dávají pozor, zda jsou jimi navštěvované stránky zabezpečené nebo ne a můžou se podle toho rozhodnout, zda vám svěří své údaje a informace nebo nikoliv.

Je to dobré pro vyhledávače

Vyhledávače, například Google, upřednostňují zabezpečené weby s HTTPS ve výsledcích vyhledávání před weby nezabezpečenými. Díky zabezpečení tak můžete získat ve vyhledávání lepší pozice a potenciálně tak předběhnout i konkurenci s nezabezpečeným webem.

Jak změnit HTTP na HTTPS?

Zabezpečený certifikát se dá jednoduše koupit nebo jej můžete získat i zdarma, záleží na hostingu. Pokud jste naši klienti, máte web od Poski.com nebo e-shop Clevero, máte nezabezpečený protokol a chtěli byste přejít na HTTPS, určitě se na nás obraťte. Kontaktovat nás můžete přes svého obchodního zástupce nebo přes Podporu Poski.com na telefonu +420 597 317 061nebo e-mailu podpora@poski.com

Komentáře