Informace pro klienty, Online marketing, Řešení pro realitní kanceláře

Realitní kongres 2018. Jaké jsou trendy v online marketingu na realitním trhu?

Dne 19.11 se náš obchodní a marketingový tým již několikátým rokem zúčastnil největší realitní akce roku – Realitního kongresu, který byl probíhal v krásných prostorách Clarion Congress hotelu v Praze.

Devátý ročník Realitního kongresu přináší odpovědi na aktuální problematiku týkající se trhu s nemovitostmi v České republice. Profesionálové z oboru diskutovali a předvedli své prezentace o novinkách a aktualitách z oblastí legislativy, současné ekonomické situace a marketingu.

Realitní kongres 2018 Poski.com   Realitní kongres 2018 Poski.com

Jakou úlohu jsme na kongresu sehráli?

V první řadě jsme patřili mezi partnery celé akce. Od ranních hodin jsme si, společně s našimi krásnými hosteskami, pro návštěvníky přichystali nejen informace o našem realitním softwaru Poski REAL, ale také malé občerstvení v podobě klobásek. Na přípitek se podával sekt a jakožto hrdým moravákům nesměla chybět ani domácí slivovice.

Jaké jsou trendy v online marketingu na realitním trhu?

Prezentace našeho výkonného ředitele Vladimíra Vaňka na téma: Trendy v online marketingu sklidila velký úspěch. Vladimír představil realitním makléřům blízkou vizi budoucnosti v online marketingu. Vláďa se vyzná v trendech nejenom v marketingu, ale na realitním trhu se pohybuje již přes 15 let. S čím vším vám dokáže poradit se můžete dočíst na jeho webu www.poradcevrealitach.cz.

Zaměřil se na 4 hlavní trendy, které následně rozvedl a přidal také pár odborných rad jak pro zkušené, tak i začínající makléře.

  • Trend, který všichni známe, ale plno z makléřů jej nemá
  • Trend, který plno z účastníků má, ale neví jak jej využít naplno
  • Trend, kterému spousta lidí nevěří
  • Sci-fi trend

Co si pod jednotlivými trendy představit? Čtěte dále. 🙂

Poski REAL realitní software

1. Trend, který všichni známe, ale plno z makléřů jej nemá

Vše se dnes děje v mobilním telefonu. Responzivní webové stránky – naprostý základ každého, kdo webové stránky má a prostřednictvím nich inzeruje nabídky. Vše se dnes děje v mobilu, proto je škoda stránky nemít responzivní pro mobilní zařízení. My se v Poski.com věnujeme vývoji nejen realitního softwaru, ale také navrhujeme a vytváříme plně responzivní weby, ať už pro realitní kanceláře, e-shopy či jiné společnosti.

Věděli jste, že Google penalizuje stránky, které nejsou responzivní? POZOR: To, že se vaše www stránky v mobilu zobrazují, neznamená, že jsou responzivní! V roce 2017 využívalo až 53% návštěvníků webových stránek mobilní telefony. 

2. Trend, který plno z účastníků má, ale neví jak jej využít naplno

Osobní webové stránky má spousta makléřů. Nechají si je vyrobit, umístí fotografie a tím to končí. Následná propagace a údržba je však nezbytná. Jak takovou stránku propagovat? Ideální formou jsou PPC reklamy, které nejsou v tuto chvíli makléři nijak hojně využívány. Zajímá vás jak takové reklamy fungují? Stačí se zeptat, napište nám na marketing@poski.com.

Jak by takové webové stránky mohly vypadat? Pro inspiraci nahlédněte na Web makléře.

Realitní kongres 2018 Poski.com

3. Trend, kterému spousta lidí nevěří

Práce s videem a virtuálními prohlídkami, živé vysílání, webináře. Videa pro nábor, nikoliv prodej. Věřte nebo ne, ale oblíbenost videa neuvěřitelně roste, dle agentury Cisko, bude do roku 2021 zhruba 82% přenosu založeno na videu. Vyzkoušejte například editor videí na YouTube. Je to zdarma. 🙂

4. Sci-fi trend, který je už mezi námi

Komunikace pomocí Chatbotů, chatovacích nástrojů či virtuálních asistentů. Jen se podívejte do svých telefonů, kolik zde máte chatovacích aplikací. Zákazníci raději píši nežli volají. Je to jednodušší, rychlejší a efektivnější. Jen se toho většina z nás bojí a neví jak to nastavit.

V rámci prezentace na Realitním kongresu představil Vláďa možnost, jak si přidat Messenger od Facebooku přímo na váš web. Pokud jste kongres nestihli, ale zajímalo by vás to, napište nám opět na náš e-mail marketing@poski.com a my vám rádi poradíme.

V prezentaci byl také přehledně představen realitní software Poski REAL, jak s ním pracovat a co vše uživatelům nabízí.

Realitní kongres 2018 Poski.com

Zaujaly vás některé trendy a chcete vědět více? Jak využít daný trend originálním způsobem? Zajímá vás cokoliv jiného z vývoje realitního trhu nebo to, jak vám může pomoci realitní software? V tom vám může poradit přímo náš Vláďa. Stačí napsat na vladimir@poski.com.

Setkání s klienty a vzdělávání

V neposlední řadě jsme realitní kongres využili k setkání a pozdravení našich realitních klientů. Rádi jsme si každého vyslechli, popovídali si a rozdali rady a tipy pro rozvoj jejich úspěšného podnikání. Celý kongres proběhl na vysoké úrovni, kvalitní přednášející, odborníci z oboru, od který jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informacích.

Na závěr celého realitního kongresu vystoupil zvláštní host Jan Mühlfeit s přednáškou Pozitivní Leadership. Pan Mühlfeit šéfoval evropské divizi Microsoft Corporation. V současné době koučuje vrcholové manažery, sportovce a umělce z mnoho zemí. Po jeho přednášce jsme odcházeli nabití pozitivní energií a s elánem se pouštíme do další práce!

Poski REAL realitní software

Komentáře