Informace pro klienty, Řešení pro realitní kanceláře

Co se stalo s realitním serverem Cincink?

Měl jsem tu čest vidět smělé plány realitního serveru Cincink při představení realitním kancelářím osobně, byl jsem totiž pozván na slavnostní zahájení. Viděl jsem také krásnou prezentaci na realitních kongresech tohoto portálu a hlavně jsem po dlouhé době nějakému novému realitnímu serveru věřil. Především z toho důvodu, že za realitním serverem stála Komerční banka. Myslel jsem si, že může vznést svěží vítr do prostředí realitních serverů a to především díky neuvěřitelnému finančnímu potenciálu v desítkách milionů korun, kterými byl Cincink napumpován. Vše dávalo smysl, propojení komerční banky a realit se jevilo jako dobrý nápad, který ale nebyl na trhu první a už v minulosti se nepodařilo obdobný projekt dokončit jinému gigantu – Hypoteční bance.

Bohužel realitní server Cincink dopadl stejně jako desítky předchůdců a náhle v podstatě ze dne na den ukončil svojí činnost. Dne 1. 8. 2020 se na webu objevila tato informace.

Co bylo dle mého názoru důvodem ukončení činnosti?

  • Ukazuje se, že ani ohromný finanční potenciál nemusí stačit k tomu rozjet dobře realitní server. Je to především o kvalitě lidí kolem něho. Prostředí realit je zvláštní a poznat ho trvá roky. V průběhu spolupráce jsme se za Poski setkávali s tím, že řekněme startovací čára odbornosti u pracovního týmu Cincinku mohla být vyšší. Ale jak jsem už říkal, věřili jsem mu. Každý se může realitní business naučit, doporučovali ho a o to horší je skutečnost, že jsme se o ukončení dozvěděli z médii.
  • Samozřejmě prostředí banky je specifické a v případě, že se neplní cíle, výkonní manažeři v bankách jsou nekompromisní a rychlí. Sám jsem se s tím několikrát setkal.
  • No a v neposlední řadě, trh je rozdaný. Lídrem jsou a budou Sreality, dotírat jim budou Reality Idnes a České reality. Prosadit se do popředí je sakra těžké a jen tak se nikomu nepodaří, ne během roku činnosti.

Pro Poski REAL to znamená jediné. Budeme ještě více zvažovat, jaký realitní server zapracujeme do našeho portfolia, aby nedocházelo k podobným případům. Je to těžké, když se neprosadí ani Cincink Komerční banky, koho jiného vybrat že?

Naše klienty tímto informujeme, že bude od aktualizace 5.0.3 tento můstek odstraněný a hlavně připomeneme, že realitní trh není pouze o inzerci. Kdo má webové stránky makléře, řeší webové stránky nemovitostí anebo komplexnější marketing dá mi určitě za pravdu.

Protože je úspěšný !!!

A my Vám rádi pomůžeme.

Ing. Vladimír Vaněk

CEO Poski.com

poradcevrealitach.cz

Komentáře