Řešení pro e-shopy

Rozhovor se zakladatelem projektu Online Fitness

onlinefitness

 

 Pár slov o projektu:

OnlineFitness.cz patří mezi průkopníky cvičení na internetu. Za jednorázový poplatek nebo měsíční členství umožňuje sledovat desítky fitness lekcí skrze své webové stránky online. Pracovat na své kondici tak můžete jednoduše z pohodlí domova, nejlepší lekce jsou zároveň dostupné skrze online archiv. O úspěšnosti projektu svědčí více jak 1 000 odvysílaných lekcí za rok.

Projekt online fitness nedávno oslavil roční výročí od svého spuštění. Při té příležitosti jsme se rozhodli jednoho ze zakladatelů tohoto zajímavého projektu zeptat na pár otázek a postřehů.

Na otázky odpovídal Daniel Opačitý z Fitinvest (provozovatel OnlineFitness.cz).

 8 otázek pro OnlineFitness

 

1) Můžete nám říct něco málo o současném stavu projektu a o chystaných novinkách? Můžete odhalit nějaká statistická data?

Daniel Opačitý (OnlineFitness):  Během prvního roku existence Online Fitness se nám podařilo splnit stanovený cíl, jimž bylo 5000 registrovaných uživatelů, drtivou většinu cvičících tvoří ženy. Snažíme se vyladit trenérský tým i technické zázemí, tak aby služba byla maximálně profesionální.

Momentálně, na základě dat sesbíraných během pilotního ročníku, připravujeme redesign webu. A protože se nám v posledních měsících rapidně zvýšila návštěvnost z mobilních zařízení, pracujeme také na přizpůsobení obsahu pro mobily a tablety.

Chceme spolu se specialisty z Poski.com připravit tzv. responzivní verzi webu.

Z obchodního hlediska sondujeme slovenský trh a pomalu se poohlížíme po investorech pro celosvětovou verzi projektu.

2) Splnil první rok provozu vaše očekávání? Co vás překvapilo (ať už pozitivně nebo negativně)?

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Příjemně nás překvapují reakce uživatelek, kterým Online Fitness odstranilo bariéry, jež jim zabraňovaly v pravidelné pohybové aktivitě. Nepříjemnosti jsou občasné technické výpadky u našich dodavatelů (hlavně technologie přenosu videa). Celkově ovšem první ročník splnil naše očekávání.

3)  Víte, kdo je typickým uživatelem vaší služby a co je pro něj hlavní výhodou oproti klasické návštěvě fitcentra?

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Typického uživatele nemáme, cílová skupina je širší i vzhledem k rozmanité nabídce lekcí. Podstatnou část tvoří zaneprázdněn ženy, ženy na mateřské či uživatelky, jimž přesun na sportoviště zabíral denně příliš času. Obecně si uživatelky chválí především úsporu času a peněz.

4)  Mění se nějak v průběhu času zájem o určité typy cvičení nebo aktivity? Jak na tyto změny reagujete?

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Spíše než o typ cvičení jde o kvalitu lektora, lidé v nich hledají vzory. Dá se říct, že pokud je lektor kvalitní a cvičení umí prodat, nezáleží na typu lekce. Vždy si svou skupinu uživatelů najde.

online fitness

5) Jak vnímáte konkurenci youtube v podobě různých fitness videí zdarma? V čem vidíte vaši výhodu?

Daniel Opačitý (OnlineFitness):Naší výhodou je určitě kombinace živosti, češtiny a širokého obsahu. Navíc uživatel nemusí nic vyhledávat a má jistotu že trénink bude kvalitní.

6) Jak jste se vypořádali s technickým zajištěním projektu? Narazili jste při spouštění projektu na nějaké nečekané problémy? Přece jen, publikujete poměrně dost obsahu ve vysoké kvalitě.

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Po technické stránce je projekt docela náročný, vyladění všech aspektů bylo časově i finančně náročné, dodnes některé části systému ještě testujeme a optimalizujeme.  Díky pomoci našich dodavatelů, včetně Poski.com, zatím vše běží bez větších potíží.

7) Webové stránky projektu, jako je online fitness, jsou dost zásadní. Neslouží pouze k informování o službě a k nákupu kreditů, ale hlavně k přehrávání samotných videí v zákaznické sekci.Podělíte se s námi o zkušenosti s přípravou a rozvojem vaší prezentace?

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Příprava webových stránek byla náročná a jejich optimalizace se od spuštění projektu ještě nezastavila,neustále probíhá na základě chování a poptávky uživatelů. Jsme rádi, že jsme si vybrali firmu, u které došlo k absolutnímu pochopení naší vize a cílů. Díky tomu je spolupráce velmi přínosná a optimalizace webu probíhá vždy na základě vzájemné diskuze.

8) V čem je pro Vás spolupráce s dodavatelem webového řešení klíčová? Přece jen, webové stránky dnes vyrábí „kde kdo“…

Daniel Opačitý (OnlineFitness): Odpověď jsem částečně zmínil v předešlé otázce, Poski projekt “chápe“, diskutuje o něm, přináší vlastní návrhy, přistupuje k nám individuálně a hlavně v případě jakýchkoliv potíží jedná okamžitě, což je u typu služby jakou provozujeme zásadní a v dnešním IT světě, dle našeho pohledu poměrně vzácné.

online fitness2

Děkujeme OnlineFitness za rozhovor !

 

Komentáře