Řešení pro e-shopy

Ukončení fungování programu REAL STUDIO

Vážení zákazníci,

už několik dnů máme telefonní linky v permanenci s dotazy na společnost Blue Wave s.r.o., která provozovala realitní software REAL STUDIO.

Slovo provozovala je asi na místě i když informace máme v tuto chvíli poměrně kusé a jak se říká z druhé ruky, pravděpodobně je tato společnost v exekuci a hrozí jí zcela zánik.

Blue Wawe, byl jedním z největších hráčů v oblasti poskytování realitního software na českém trhu a měl stovky instalací. Dnes REAL STUDIO, on-line realitní software, ale kdysi byly produkty Blue Wawe známé jako desktopové programy, například REAL PC, REAX apod.

A co se tedy stalo?

Všem majitelům tohoto softwaru cca od neděle 26.10. přestaly fungovat přístupy do softwarového rozhraní. Realitní kanceláře, tak neměli přístup ke svým datům. Na webových stránkách REAL STUDIA se objevilo velice strohé vyjádření. http://www.bluewave.cz/ke-spolecnosti.aspx

bluwave

Mávnutím kouzelného proutku vznikla společnost jiná a to OSB Bospinara, s.r.o. , která provozuje (a teď otázka – konkurenční?) software REALKO – http://www.realko.cz. Údajně je schopná převzít od společnosti Blue Wave všechny závazky, přetáhnout data a software provozovat dále.

Dle náhledů softwaru a informací od klientů, se jedná o zcela totožný software jako je REAL STUDIO, jen v jiném barevném provedení. Pro realitní kanceláře informace dobrá v tom, že nepřijdou o data (i když i zde máme informace, že to tak úplně pravda není), co ale dále?

Pravděpodobně nic, nová společnost převede data realitních kanceláří a jen se změní název softwaru. Z modrého bude zelená a jede se dál. Na webu realko.cz jsou stejní lidé, jako webu bluewave.cz, tedy i komunikace bude s osobou na kterou jsou realitky zvyklí, čas je nejlepší lékař, tedy na vše se zapomene a jede se dál …. i když?

Stalo se to jednou, nestane se to zase?

Nemáme sice právní vzdělání, ale pokud jedna firma je v exekučním řízení a druhá začne provozovat stejný realitní software…..co věřitelé minulé společnosti?

Dle našeho úsudku tak, tato celá záležitost bude mít ještě právní dohru. Otázek je mnoho a nezbývá než čekat na vyjádření obou společností. Ukazuje se ale, že i silný hráč může mít nečekané problémy. Pro realitní kanceláře pak jen vzkaz, vybírejte pečlivě ….

Pokud jsme Vám neodpověděli dostatečně, neváhejte a kontaktuje nás v případě zájmu Vám velice ochotně poradíme.

www.realitni-system.com – dostupný realitní software s www stránkou.

Komentáře

Realko nějak dále funguje, ale jak dlouho bude fungovat ví jen pánbůh. Mám v Realku zapsaných asi 6000 nabídek na pronájem, trvalo by někomu rok nebo dva to přepsat do jiného software. Stálo by to neskutečné peníze.

Dobrý den,

určitě není třeba vše ručně přepisovat do jiného software. Jsem si jistý, že Vám dokážeme pomoci. Ozvěte se kolegovi Žůrkovi na tel. +420 739 300 830 či na email: pavel.zurek@poski.com a kolega s Vámi vše bezplatně prokonzultuje a najde řešení.