Online marketing, Řešení pro realitní kanceláře

Online marketing pro realitní kanceláře: Jak na to?

Zakládáte novou realitní kancelář a chcete o sobě dát vědět světu? Nebo jste zkušení realiťáci a hledáte nové možnosti, jak oslovit zákazníky?  V realitním byznysu to v současné době stejně jako v ostatních druzích podnikání nejde bez online marketingu. Jaké kanály marketingu je pro realitní kanceláře nejlepší zvolit? Kolik investovat do kreditů? A na co se v online prostředí soustředit?

Webové stránky pro realitní kancelář a vlastní web pro makléře

Tím úplně nejdůležitějším základem pro úspěšný (nejen online) marketing jsou webové stránky, ze kterých jde na první pohled poznat silná, moderní a férová realitní kancelář. Web realitky nemáte totiž jen na to, abyste na něm mohli prezentovat vaše nemovitosti, budujete si jím svou značku, je vaší vizitkou v online světě a můžete díky němu oslovit zákazníka stejně dobře jako jej odradit staromódními webovkami se špatným obsahem.

reference

Jak by měly webové stránky realitní kanceláře vypadat? Aktuálním trendem je čistý a přehledný design, žádné šílené barevné kombinace, jen moderní jednoduchost ideálně doplněná o drobné grafické detaily, které dokáží zaujmout a ukázat, že máte cit pro maličkosti. Webové stránky realitní kanceláře můžete mít vytvořené přesně na míru profesionálním grafikem, nebo si můžete vybrat z webových stránek vzniklých na základě šablony.

Jste makléř na volné noze? Nebo jste součástí realitní kanceláře, ale chcete být více vidět? Webové stránky pro realitní makléře jsou v tom případě povinnou výbavou. Web makléře můžete mít také vyrobený na míru, nebo můžete zvolit variantu vytvoření webu makléře v realitním systému Poski REAL, kde si web zvládnete sami poskládat do 5 minut.

PPC reklamy pro realitní kancelář

Neslyšeli jste nikdy o PPC reklamě? Jedná se nejčastěji o reklamu na Seznamu a Googlu a jejich partnerských webech. Inzerent v téhle reklamě neplatí za zobrazení, ale jen za to, když někdo na reklamu klikne – platí se zde za proklik. PPC reklama se může zobrazit jednak přímo ve vyhledávačích před samotnými výsledky vyhledávání, ale také ve formě banneru na různých webech.

Jak se dá PPC reklama využít pro marketing realitní kanceláře? Bannerovou reklamou můžete budovat jméno vaší kanceláře, můžete se zobrazovat na různých realitních serverech, webech, které se zabývají realitní tématikou. Díky reklamě ve vyhledávací síti pak můžete přeskočit svou konkurenci ve vyhledávání. Uživatelům, kteří budou například na Googlu hledat “realitní kancelář Ostrava” se tak můžete zobrazit díky reklamě na prvních příčkách a utéct tak konkurenci. Chcete získávat poptávky pro odhad ceny nemovitosti? Obsahovou i vyhledávací sítí je možné zacílit i na to.

PPC reklama ve vyhledávací síti
PPC reklama ve vyhledávací síti

Od zvolené strategie se pak odvíjí výše částky investovaného kreditu. Obecně se dá říci, že nemá příliš cenu začínat s PPC reklamou, pokud nechcete investovat do kreditu alespoň 5 000 korun měsíčně, s tímto čerpáním se dají nastavit základní kampaně cílené na určitou lokalitu (město, kraj) s omezeným rozpočtem. Nutná výše investovaného kreditu je ale vždy individuální, záleží na klíčových slovech, na která chcete cílit, na konkurenci ale také například i na geografickém omezení kampaní. Například reklamy zacílené na Prahu zpravidla čerpají více, zejména kvůli vyšší konkurenčnosti prostředí.

Facebook pro realitní kancelář

Kdo není na Facebooku, jako by neexistoval. Facebook přitom není jen o stránce a příspěvcích na zdi, i zde se dá zviditelnit díky reklamě. Podobně jako v PPC na Google Ads a Skliku, i zde můžete budovat brand, propagovat můžete ale i své konkrétní služby nebo nabídky nemovitostí. Záleží na vašich prioritách a strategii, kterou zvolíte.

Jako nejnižší investici do kreditu při reklamě na Facebooku doporučujeme alespoň 5 000 Kč za měsíc. Opět se ale jedná o nejnižší částku pro základní spuštění kampaní, konkrétní rozpočty vždy závisí na zvolené strategii. Nevíte si s nastavením strategie a reklamních kampaní na Facebooku rady? Obraťte se na nás, rádi vám navrhneme strategii, nastavíme kampaně a budeme se starat o jejich dobré výsledky.

Obsahový marketing pro realitní kancelář

Co je to obsahový marketing? Nějaké texty na webu a pár napsaných článků? Nezkušenému oku se to takto může jevit, pravdou ale je, že obsahový marketing a obsah obecně je stejně důležitý jako třeba samotný web. Součástí obsahového marketingu je vybudování celého jednotného tónu komunikace, sestavení dlouhodobého obsahového plánu, vytvoření textů, které jsou čtivé, stylisticky i gramaticky správně napsané, obsahují klíčová slova a také jsou tak akorát prodejní. Pro realitní weby je důležité mít správně popsané stránky o společnosti, stránky služeb, ale také přímo nabídky nemovitostí. Nevíte, jak mají takové texty na realitní web vypadat? Mrkněte na náš článek s tipy na chytlavé texty. 

Vlastní web nemovitosti nebo developerského projektu

Chcete propagovat jednak svou kancelář, ale také konkrétní nabídku, kterou se vám podařilo zařadit do svého portfolia nemovitostí? Podobně jako si můžete vytvořit web makléře za 5 minut, zvládnete si také sami naklikat web nemovitosti, kde můžete moderně prezentovat luxusní vilu, rozlehlý byt nebo třeba opravdu lukrativní pozemek. V systému Poski REAL si web nemovitosti můžete spustit na kliknutí už za pár minut.

Apple Hill Side - etapa 3

Optimalizace pro vyhledávače pro web realitní kanceláře

Cílem optimalizace pro vyhledávače neboli SEO je zjednodušeně to, aby se webové stránky zobrazily na konkrétní vyhledávací dotazy na Googlu, Seznamu a dalších vyhledávačích na co možná nejlepších pozicích. Realitní branže je velmi konkurenční, a pokud nechcete investovat do reklamy, může právě SEO být tou správnou cestou pro vás. Jedná se o dlouhodobý proces optimalizace, který zahrnuje jak obsah, tak i technické vylepšení webu, například zrychlení načítání stránek, zjednodušení průchodnosti, nebo třeba získání kvalitních odkazů na váš web z jiných stránek (linkbuilding).

marketing_poski

Chcete, aby byla vaše realitní kancelář vidět, ale sami si na online marketing netroufáte? Obraťte se na na specialisty z našeho marketingového týmu, kteří vám rádi poradí a pomohou vše nastavit.

Komentáře