Online marketing

Párování na Zboží.cz není kvantová fyzika

Základní předpodklad pro úspěšný prodej přes srovnávač Zboží.cz je mít správně napárován co možná nejvyšší počet produktů. V dnešním článku si ukážeme způsob jak napárovat produkty, které robot Zboží.cz není schopen napárovat sám z XML feedu. Produkty si můžete napárovat ručně k již existujícím katalogovým produktům. Pokud je tam nenajdete, zažádáte o zařazení úplně nových produktů do katalogu.

E-shop Clevero

Zjištění stavu spárovanosti

Prvním krokem je přihlášení do administrace Zboží.cz, kde přes nástroj párování uvidíte aktuální stav spárovanosti jednotlivých produktů. Pokud tento nástroj v nabídce nevidíte, je potřeba nechat si jej nejprve aktivovat od administrátorů Zboží.cz. Stačí napsat na email zbozi@firma.seznam.cz a požádat o aktivaci párovacího nástroje.

Nenapárované produkty

Po rozkliknutí kategorie produktů, které se nepovedlo spárovat ať už kvůli nezadanému EAN kódu či špatnému pojmenování, se objeví seznam produktů. V seznamu vidíme v levém sloupci konkrétní produkt, který se nepovedlo spárovat, a po pravé straně pak nabídku produktů od Zboží.cz, s kterými je možné vaši položku spárovat.

V dalším kroku je potřeba provést samotné párování. Nejdříve je zapotřebí vyhledat produkt, který odpovídá vašemu nespárovanému produktu a poté stačí kliknout na políčko „Napárovat“, které je umístěno pod nabízeným produktem. Po rozkliknutí se zobrazí okno, kde je možné doplnit EAN kód (v případě, že jej produkt má – doporučujeme doplnit) a následně odeslat.

Nenašli jste vhodný produkt k napárování?

V případě, že nemůžete nalézt žádný vhodný produkt, ke kterému byste ten váš napárovali, můžete jednoduše zažádat o vytvoření nového produktu. Po rozkliknutí je důležité správně vybrat kategorii a název dle specifikace zboží a odeslat.

Schválení produktu

Jakmile odešlete požadavek na spárování, přesune se produkt do kategorie ,,Čeká na napárování”. Administrátoři ze Zboží.cz provedou kontrolu a v případě, že je produkt správně zařazen, schválí váš požadavek a produkt se úspěšně přesune do kategorie napárovaných produktů.  

Rada na závěr

Ušetřete si práci i čas navíc správným výběrem kategorie, do které produkt zařadíte. Pokud totiž administrátor usoudí, že jste zvolili nevhodnou kategorii, produkt vám odmítne napárovat a budete muset celý proces opakovat a zvolit vhodnější kategorii. Čím více produktů se vám podaří napárovat, tím více bude váš e-shop vidět a zvýší se šance, že návštěvník nakoupí zrovna u vás.

 

Pokud byste si ale při párování nevěděli rady, neváhejte se obrátit na naše marketingové oddělení Poski.com. Rádi s vámi vše prokonzultujeme a pomůžeme. 🙂

Komentáře