Řešení pro e-shopy

Změny importu nabídek na Sreality se blíží, dokumentace je nedostatečná, hrozí velké výpadky

Je tomu 14 dní, co jsme vás informovali o nové importní dokumentaci významného českého realitního serveru Sreality.

Podle Srealit se řídí řada menších realitních serverů a proto změny na Srealitách ovlivní takřka celý realitní trh.

Nové nastavení importu nabídek na Srealitách začne platit od 17.7.2014. Dokumentace Srealit k plánovaným změnám bohužel není dostatečná a co je nejhorší, neustále se mění.

V dokumentaci jsme navíc nalezli řadu chyb, na které jsme museli Sreality upozornit. Upravená verze dokumentace bohužel stále obsahuje další a další chyby – vydání korektní verze je, zdá se, v nedohlednu.

Vzhledem k tomu očekáváme po spuštění nové verze Srealit velké výpadky v importech. Může dojít i k zastavení exportů většiny realitních kanceláří (toto se netýká jen Poski REAlu, ale všeho realitního software na trhu).

Podle všech indicií provádějí Sreality velké změny, svědčí o tom i rostoucí počet chyb při importech nabídek (registrujeme především rostoucí počet neexportovaných fotografií v důsledku chyby “[500]: Internal server error“).

Po spuštění nové verze importů na Srealitách očekáváme nárůst chyb “[452]: Nejsou vyplněny všechny povinné položky nebo jsou špatného typu“.

Zástupci Srealit bohužel zatím nebyli schopni dodat finální dokumentaci a ani nedali k dispozici testovací rozhraní (v tomto ohledu jde o naprostou raritu). Proto bohužel nemůžeme zaručit 100% funkčnost exportu nabídek z našeho realitního software na Sreality.

Veškeré potencionální problémy budeme muset odladit až po oficiálním vydání, tj. 17.7.2014 (aktuálně není kde testovat).

Ačkoliv tuto situaci nemůžeme ovlivnit (přesto, že se intenzivně snažíme s Srealitami komunikovat), dopředu se našim zákazníkům omlouváme za případné komplikace způsobené změnami exportů na Sreality.

O změnách na Sreality jsme psali už v našem předchozím článku, doporučujeme vám jeho přečtení.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Tým Poski REAL

Komentáře